Yazar kasa eylemcisine 'AKP piyangosu' vurmuş

2001 yılında yaptığı yazar kasa eylemiyle gündeme gelen Ahmet Çakmak'ın, AKP'nin desteğiyle kariyer basamaklarını hızla tırmandığı öğrenildi.

2001 yılında dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in önüne yazar kasa atmasıyla krizin sembolü hale geline gelen Ahmet Çakmak’ın elinden AKP tutmuş. 2009 yılında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile iletişime geçerek kendisinden iş isteyen Çakmak, bu tarihten sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde önce işçi olarak göreve başladı, ardından hizmetli kadrosuna, onun ardından memur kadrosuna, onun ardından şef kadrosuna yerleştirildi.

AKP’nin yardımlarıyla kariyer basamaklarında hızla yükselen Ahmet Çakmak’ın durumu AKP kadrolarının kapısını çalan, AKP’yi destekleyen ve yanında olanlara kolayca iş imkânı sağlanırken, aynı imkânın işsiz olan ve her geçen gün sayıları katlanan, ancak AKP’nin kapısını çalmamış işsizler içinde geçerli olup olmadığı sorusunu akıllara getirdi.

Bakan Yazıcı Çakmak’ı evinde ziyaret etti
Makamına giderek kendisinden iş istediği Bakan Yazıcı ile ilişkilerinin iyi olduğu anlaşılan Ahmet Çakmak’ı bugün Bakan evinde ziyaret etti. AA’nın haberine göre, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, eşi Selma Yazıcı ile birlikte Ahmet Çakmak'ı evinde ziyaret etti.

Bakan Yazıcı, ziyarete ilişkin olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahmet Çakmak ile 2009 yılında tanıştığını anlattı. Çakmak'ın o dönem kendisini aradığını ve iş istediğini anlatan Yazıcı, ''(Kim bu) diye sordum, (ismi yabancı gelmedi) dedim. Daha sonra 2001 yılında ekonomik zorluk ortamında esnaf olarak ilk bireysel eylem koyan kişi olduğunu hatırladım. Türkiye 2001 yılında büyük bir ekonomik kriz içindeydi, toplumsal hayatın bütün aktörleri bu krizi hissetti. O dönem esnaflık yapan Ahmet Çakmak'ın da tepkisini ortaya koymak ve sesini duyurmak için dönemin başbakanı Bülent Ecevit'in önüne yazar kasa atmıştı” şeklinde konuştu.

Yazıcı: “Büyükşehir Belediye Başkanımızdan rica ettim ve işe yerleştirdim”
Çakmak'ın 2009 yılında kendisini ısrarla araması üzerine bir gün makamına davet ettiğini belirten Yazıcı, şöyle konuştu:

''Bana çok zor durumda olduğunu ifade etti. Parası olmadığı için çocuklarını okula gönderemediğini anlattı. Ertesi gün çocukları okula göndermesi konusunda ikna ettik. İş konusunda da yardımcı olma sözü verdim. Sonra Büyükşehir Belediye Başkanımızdan rica ettim ve işe yerleşti. O günden sonra Ahmet beni sürekli arar ve mesaj gönderir. Kandillerde, bayramlarda arar, eve davet eder. Ben de müsait olduğum bugün Ahmet Bey ile bir çay içelim ve evinde aile ortamında tanışalım istedim. Bu sebeple buradayım.''

Çakmak: “Dualarımda ismini hiç eksik etmiyorum”
AKP’nin desteğiyle başarı basamaklarını bir bir tırmanan Çakmak, son derece sıkıntılı günler geçirdiğini ancak işe girmesine vesile olduğu için Bakan Hayati Yazıcı'ya hep dua ettiğini, dualarında ismini hiç eksik etmediğini ifade etti. 2001 Türkiye'si ile bugünkü Türkiye arasında çok fark olduğunu ifade eden Çakmak, artık geleceğe umutla bakabildiğini dile getirdi. Çakmak, Bakan Yazıcı ve eşinin ziyaretinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Yazıcı da vatandaşın duasını almanın, onların memnuniyetini görmenin kendileri için sinerji kaynağı olduğunu, o sevinci ve mutluluğu bölüşmek için siyaset yaptıklarını kaydetti.

Bakan Yazıcı, daha sonra Ahmet Çakmak'ın oğluna, bilgisayarı olup olmadığını sordu. Çakmak'ın 2 oğlu olduğunu ancak evde bir bilgisayar bulunduğunu öğrenen Bakan Yazıcı, dizüstü bilgisayar alıp gönderme sözü verdi.