Hacettepe'li öğrenciler Reyhanlı'da yaşananları kınadı

Hacettepe Üniversitesi öğrencileri Cumartesi günü Reyhanlı'da yaşanan katliamı protesto etti.

FKF'nin bütün üniversitelerde Reyhanlı katliamı ile ilgili yaptığı çağrıya ilk cevap Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü öğrencilerinden geldi. Sabah saatlerinde Beytepe Kampüsü Edebiyat Fakültesi önünde buluşan öğrenciler, hazırladıkları bildirileri dağıtarak arkadaşlarını eyleme çağırdılar. Kampüsün birçok yerinde yapılan bu duyurulardan sonra, Edebiyat Fakültesi önünde buluşan öğrenciler okulun meydanına doğru yürüyüşe geçtiler.

Yürüyüş boyunca AKP ve ÖSO aleyhine sloganlar atıldı.“Katillerden hesabı gençlik soracak”, “AKP besliyor, ÖSO vuruyor” “Reyhanlı’nın katili satılmış Tayyip”, “Reyhanlı halkı yalnız değildir”, “Savaşa geçit vermeyeceğiz.”

Yürüyüşten sonra yemekhane önünde toplanan örenciler Hatay Reyhanlı’da katledilenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular. Saygı duruşu sırasında Fikir Kulüpleri Federasyonu’nun Beytepe temsilcisi Ali Dündar tarafından Pablo Neruda’nın “Halk” şiiri okundu. Saygı duruşundan sonra eylem için hazırlanan açıklamayı okuyan bir öğrenci şunları söyledi

Cumartesi günü Reyhanlı'da yaşanan katliamda resmi sayılara göre 46 gayri resmi bilgilere göre ise 100'ü aşkın vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Suriye'de aylardır süren katliamlar, AKP hükümetinin politikaları sonucunda Türkiye'ye taşınmıştır. AKP'nin ölüm saçan ordusu, ÖSO adındaki cihatçı çeteye her türlü desteği verdiği herkes tarafından bilinmektedir. AKP'nin beslediği bu gerici çeteler AKP'den aldıkları destekle Suriye'deki hükümete karşı savaşmaktadırlar.
Cumartesi günü yaşanan da bu çetelerin sadece Suriye'de değil aynı zamanda ülkemizi de kana bulayacaklarının göstergesidir. Adını koymanın zamanı geldi! Bu katliamın sorumlusu AKP’dir. Halkların birbiriyle sorunu yoktur.
Reyhanlı'da yaşanan katliamdır! Başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP'nin kurmayları ve birçok medya kuruluşu olaya dair geçiştirici şeyler söylemektedir.Tekrar ediyoruz Reyhanlı da yaşana katliamdır ve bu katliamın sebebi AKP'dir, AKP'nin dış politikasının mimarı Davutoğlu'dur. AKP bu katliam ile ilgili çok fazla konuşulmasını istememektedir ancak bu ülkenin yurtsever, aydın gençliği susmayacaktır. Sırıtarak açıklamalar yapan işbirlikçilerden hesap sorulacaktır.
Gençlik susmayacaktır! AKP beslemesi gerici ve katliamcı çetelere, AKP'nin dış politikasına karşı sözünü söyleyecektir.

Biz Hacettepe Üniversitesi öğrencileri olarak bütün öğrenci arkadaşlarımızı, hocalarımızı, öğrenci topluluklarını katliama karşı sessiz kalmamaya çağırıyoruz.
Gençliğin önünde duran soru “AKP’nin kan politikasına karşı, halkların birbirine düşman edilmesine karşı, emperyalizme karşı halklarımızın davası bizim davamızdır” diyecek miyiz, demeyecek miyiz?

Yapılan açıklamadan sonra öğrenciler yanlarında getirdikleri ABD ve AKP bayraklarını yaktılar. Eylemi bitirirken söz alan bir öğrenci “Biz buraya yas tutmaya gelmedik. Bizler bu ülkenin gençliği olarak hesap sormaya geldik. AKP Türkiye’de herkesin ya susmasını ya da onların belirlediği gibi konuşmasını istiyor. Ama bu ülkenin gençliği susmayacak, sözünü söyleyecektir. Ve biz bu katliamın hesabını soracağız, AKP’nin peşini bırakmayacağız.” dedi.