Erdoğan'ın gördüğü İzmir: 'Adnan Menderes'in şehrisin'

İzmir mitinginde şehir dışından takviye edilen kalabalığa seslenen Erdoğan, Cemaat'e ve muhalefete yüklendi. İzmir'in Adnan Menderes'in şehri olduğunu söyleyen Erdoğan, kendisine tepki gösteren İzmirlileri de hedef aldı.

İzmir’de partisinin düzenlediği seçim mitinginde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cemaat’e ve muhalefete yüklendi.

Konuşmasında eski başbakanlardan Adnan Menderes’e de değinen Erdoğan, mitinge gelirken kendisine tepki gösteren bir vatandaşı hedef aldı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'Bu da mı montaj?'

Sen demokrasinin şehrisin İzmir. Merhum Adnan Menderes’in şehrisin. Medya burada mı montaj? Bu da mı montaj? İşte İzmir burada. Yıl 1947, on binlerce İzmirli önemli bir kişiyi bekliyor.

Tren Basmane istasyonuna geliyor, merhum Adnan Menderes, Celal Bayar trenden iniyor. Öyle izdiham var ki, konak meydanına zor ulaşıyorlar. Balkonda on binlerce İzmirliyi selamlıyorlar. Menderes tebessüm ediyor. Yanındakilerin yanaklarına göz yaşları dökülüyor. Birden polis, kalabalığa müdahale ediyor. Havaya kurşunlar sıkıyorlar. Kurşunlar Menderes’in bulunduğu balkona geliyor, fakat Menderes eğilmiyor. Gözleri yaşlı bakışları buğulu ama tebessüm içinde milleti selamlamaya devam ediyor.

Celal Bayar ceketini çekerek Menderes’e eğilmesini söylüyor. Diyor ki Menderes “Bu büyük milletin muhabbeti karşısında, kurşun bize işlemez”

'CHP zihniyeti ateştir'

İşte o imanla, o tutkuyla, o muhabbetle Menderes İzmir’den başlayarak Türkiye’nin sevgilisi, sevgili Başbakan’ı oluyor. Unutmayın, CHP o gün de vardı. Bugünkünden farklı değildi. Kardeşlerim çok enteresan işte bu gece yarısı, bu meydana yine birileri gelmiş. Taksim’deki Gezicilerin devamı durumunda olan birileri gelmiş. Buraları ateşe vermişler, bu CHP zihniyeti yıkımdır. Bu CHP zihniyeti ateştir. Bu CHP zihniyeti ortalığı karıştırmaktır.

'O hareketi erkek yapsa aklım erer de...'

Bugün gelirken bir bayan, yanında herhalde kocasıydı, beyiydi. Oradan eliyle öyle çirkin bir hareket yapıyor ki, işte CHP bu. Yani ülkenin başbakanı oradan geçiyor, sen elinle kolunla o hareketi yapıyor. Sen bir bayansın ya, kadınsın ya, sen o kol hareketini nasıl yaparsın? İşte CHP zihniyeti budur. Yani bunu bir erkek yapsa aklım erer de, ki o dahi yapamaz, bir bayanın onu yapmasını anlamıyorum.

'CHP’nin gençliğinin elinde Molotof taş sopa'

CHP’nin gençliğine bak elinde Molotof taş sopa. Ortalığı terörize edenlerle beraber. Öyle dolaşıyorlar. Bakıyorsun MHP gençliğine aynı. Ama AK Parti gençliğine bakıyorsun elinde tablet bilgisayar kalem kitap. İşte bizim gençliğimiz bu.

Afadersiniz duvarlara edep dışı yazmakla bu olmaz. Gezicilerle çevrecilik olmaz. Vatansever milletsever gençlikle bu olur. Sokaklardaki vandallığı milletim görüyor. CHP’nin MHP’nin gerilim siyasetini milletim görüyor. Medyanın kışkırtıcı manşetlerini, işverenlerin sinsi planlarını milletim görüyor. Pensilvanya’daki zatın, nasıl bir ihanet içinde olduğunu aziz milletim görüyor.

Sakın ha oy pusulularına yazı mazı yazmayın sakın ha. Böldüler bizi ya. Bu CHP’nin MHP’nin Pensilvanya’nın birbirinden farkı yok ki.