Başbakan'ın İzmir'e gelişini protesto eden halka polis saldırısı!

Başbakan Erdoğan'ın İzmir'e gelişi öncesinde İzmirliler "Katil Geliyor" demek üzere sokağa çıkıyor.

Güncelleme 18:20: Kıbrıs Şehitleri'ne polis takviyeleri başladı. AKP'liler ve polislerin tahriklerine rağmen kitle alanı terk etmiyor. Halk Kıbrıs Şehitleri'nden geçen AKP'lileri "Hırsız var" sloganları ile alkışlayarak protesto ediyor.


Güncelleme 18:10: Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'e geldiği saatlerde sadece Bornova ve Alsancak'ta değil, İzmir'in birçok ilçesinde protesto gösterileri vardı. Çiğli, Narlıdere, Karşıyaka ve Buca'da da halk sokaklara çıktı. Mahalle sakinleri tencereleri ve tavalarıyla yürüyenlere destek oldular.


Güncelleme 18:00:İzmir'de polis AKP karşıtı sloganlar atılan bir kafenin önünde çaresizce nöbet tutuyor.


Güncelleme 17:40: Polis Alsancak ve Kıbrıs Şehitleri'nde toplananlara saldırdı. Çok sayıda gözaltı var.


Güncelleme 17:20: İzmir'de AKP mitingine getirilen kişilerle, AKP'yi protesto edenler arasında kalan polis, miting alanına biber gazı gitmemesi için İzmirlilere copla saldırıyor.


Güncelleme 16.45: Bornova'da eylem sona erdi, halk meydanı terk etmiyor. Klaksonlar ve balkonlardan tencere tavalarla eyleme destek sürüyor.


Güncelleme 16.41: Eylemciler polis şiddetinden kaçarken apartmanlara sığınmaya çalıştılar. Apartman kapısının camını jopla kıran polis, 1 eylemcinin bileğinin kesilmesine neden oldu. Eylemci hastaneye kaldırıldı.


Güncelleme 16.28: Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde, ellerinde Berkin Elvan posterleriyle slogan atan liseliler polisin joplu müdahalesine maruz kaldı. Vatandaşlar, polisin liselilere saldırısını engellemeye çalıştı.

Öte yandan "Katil var" sloganı atan vatandaşlara, Alsancak Camii'nden öğle namazı sonrası çıkan kişiler saldırdı, polis duruma müdahale etmedi. Yaşananları videoya çeken vatandaşlar da polisin engelleme girişimleriyle karşılaştılar.


Güncelleme 16.14: Müdahale sırasında 3 TKP üyesi fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.


Güncelleme 15.59: Bornova'da evlerinin pencerelerinden tencere tava çalan vatandaşların evlerine de TOMA ile su sıkıldı.


Güncelleme 15.54: Bornova halkı pencerelerden eyleme destek oluyor. Polis geri çekildi.


Güncelleme 15.44: Bornova'da polis saldırısı sırasında kitle CHP seçim bürosuna sığındı. Polisin, seçim bürosuna da saldırdığı belirtiliyor. Ara sokaklarda gözaltılar başladı.


Güncelleme 15.37: Bornova'da polis saldırısı başladı.


Güncelleme 15.34: Erdoğan'ın miting yapacağı alanın yanıbaşında, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan halk "Katil Tayyip, İzmir'den defol" sloganıyla toplanmaya başladı.


Güncelleme 15.28: Kitle yürüyüşe başladı. "Hükümet istifa" sloganı atılıyor.


Güncelleme 14.44: İzmirliler'İn rağbet göstermediği AKP mitingine, otobüslerle diğer şehirlerdenkatılımcı taşınıyor!


Güncelleme 14.27: TKP, ÖDP, Halkevleri ve EHP'den temsilciler emniyet amirleri ile görüştü. Eylemcilerin yürüyüş ve basın açıklaması yapmasına, polis gerginlik çıkma ihtimalini gerekçe göstererek izin vermiyor. Alanda bekleyiş sürüyor.


Güncelleme 14.25: TKP İzmir İBB Başkan adayı Savaş Sarı alanda bir konuşma yaptı. Savaş" Diyorlar ki katili protesto etmek de kurabiye demek de yasak. Ancak biz katilin ve onun polisinin baskılarına boyun eğmeyiz. Şimdilik burada şarkılarımızla,marşlarımızla,sloganlarımızla oturarak protestomuza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.


Güncelleme 14.10: Bornova'da toplanan halkın bekleyişi sürüyor.


Güncelleme 13.44: Özkanlar Migros önündeki toplanma devam ediyor. Polisin alana yoğun sevkiyat yaptığı belirtiliyor.


Güncelleme 13.24: Erdoğan'ı protesto etmek için vatandaşlar Bornova Özkanlar'da toplanmaya başladı. Kitlenin toplandığı bölgede TOMA'lar da bekliyor!


Güncelleme 13.04:İzmirliler, Başbakan'ın gelişini protesto etmek için balkonlarına siyah bayraklar asıyor.


Güncelleme 12.45: Başbakan'ın miting yapacağı alan Gündoğdu Meydanı'na çıkan tüm sokaklar ablukaya alınmış durumda.


(soL - İzmir) İzmirliler Tayyip Erdoğan'ı karşılamaya hazırlanıyor.

Dün, Gündoğdu Meydanı'nda "Katil Geliyor" yazan İzmirliler, bugün saat 15:30 dan itibaren tencereleriyle tavalarıyla ''katili'' karşılayacak.

Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Örgütü de bir çağrı yayaınlayarak, İzmirliler'i sokağa, Erdoğan'ı karşılamaya davet etti. TKP İzmir İl Örgütü'nün çağrısı şöyle

"Katil Geliyor İzmir Boyun Eğmiyor

Çocuklarımızı öldüren, Berkin'i, Berkin'in annesini meydanlarda yuhalatan Tayyip Erdoğan bugün İzmir'e geliyor.

Günlerdir kenti AKP'ye dar eden, önce Berkin'in adını meydanlara yazan dün de Gündoğdu Meydanı'na "Katil Geliyor" yazan İzmirliler bugün de diktatöre hak ettiği cevabı verecektir.

Türkiye Komünist Partisi, İzmirlileri bugün saat 13:30'da Bornova Özkanlar Migros önündeki buluşmaya, saat 15:30'da kentin tüm sokaklarını tencere-tava sesleriyle çınlatmaya çağırıyor."