Eğitim Sen: ‘AKP’nin 4+4+4’teki amaçları politik ve ideolojik’

Milli Eğitim Bakanlığı önüne siyah çelenk bırakan Eğitim Sen, Bakan Dinçer’in, 4+4+4`e yönelik eleştiriler karşısındaki acizliğini asılsız suçlamalar yaparak ve Eğitim Sen`i hedef göstererek örtmeye çalıştığı dile getirildi.

Eğitin Sen üyeleri sendikaları hakkında suçlayıcı açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i protesto etmek için yürüdükleri Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması gerçekleştirip siyah çelenk bıraktı.

Bakanlık önünde Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız tarafından yapılan açıklamada Dinçer’in, 4+4+4`e yönelik eleştiriler karşısındaki acizliğini asılsız suçlamalar yaparak ve Eğitim Sen`i hedef göstererek örtmeye çalıştığı dile getirildi.

“Dinçer oturduğu makama yakışmıyor”
Dinçer’in katıldığı bir televizyon programında 4+4+4 dayatmasına karşı çıkanları seviyesiz ve çirkin ifadelerle suçladığı ve Eğitim Sen olmak üzere, çocuklarının geleceğinden endişe duyanları hedef tahtasına oturttuğunun belirtildiği açıklamada, Dinçer’in oturduğu makama yakışmadığı vurgulandı.

“Dinçer okulöncesi eğitim ile ilkokul arasındaki derin ayrımı bilmekten aciz”
Dinçer’in Avrupa ülkelerinde okulöncesi eğitime başlayan çocukları örnek vererek, ilkokula başlama yaşının erkene almayı meşrulaştırmaya çalıştığının bildirildiği açıklamada, okulöncesi eğitim ile ilkokul arasındaki derin ayrımı bilmekten aciz bir kişinin Milli Eğitim Bakanlığı yapıyor olmasının, Türkiye ve eğitim sistemi açısından üzüntü verici olduğu kaydedildi.

“Dinçer 4+4+4’e karşı yükselen tepkileri bölmek amacıyla Eğitim Sen’i hedef gösteriyor “
Bakan Dinçer’in, göreve geldiği ilk günden bu yana eğitim emekçilerine her fırsatta hakaret etmekte ve onların emeklerini aşağılayarak öğretmenlik mesleğini değersizleştirmeye çalışmakta olduğunun vurgulandığı açıklamada, Dinçer’in 4+4+4’e karşı yükselen tepkileri bölmek amacıyla Eğitim Sen’i hedef gösterici ifadeler kullandığı belirtildi.

“AKP yeni düzenine engel gördüğü her şeyi marjinalize ve kriminalize etme çabasında”
Dinçer’in açıklamalarının Eğitim Sen’e karşı son bir yıl içindeki saldırıların nereden kaynaklandığını anlatmakta olduğunun vurgulandığı açıklamada, AKP’nin yeni düzenini yerleştirmek için önünde engel gördüğü her şeyi marjinalize ve kriminalize etme çabasında olduğuna değinildi.

“AKP’nin 4+4+4’teki amaçları politik ve ideolojik”
AKP’nin 4+4+4 ile kendi amaçları doğrultusunda birey ve toplum inşa etmek istemekte olduğunun, bu amaçların gayet politik ve ideolojik amaçlardır olduğunun belirtildiği açıklamada, bu nedenle 4+4+4 dayatmasına yönelik eleştirilerin hem pedagojik, hem de doğal olarak ideolojik olmak zorunda olduğu dile getirildi.

Açıklamada Bakan Dinçer’e şu ifadelerle bazı tavsiyelerde bulunuldu:

“Milli Eğitim Bakanı`na tavsiyemiz, 4+4+4`e yönelik tamamen bilimsel gerekçelerle yapılan eleştirileri dikkate alıp gereğini yapmaktır. Eleştiri ve önerileri dinlemek ve gereğini yapmak yerine, doğrudan suçlayıcı ifadelerle açıkça Eğitim Sen`i ve onun mücadelesini hedef gösteren bir tutum içinde olması, eleştirilerimizden bunaldığını ve psikolojisinin bozulduğunu göstermektedir.

Bir ülkenin Milli Eğitim Bakanı, her açıklaması öncesinde düşünerek ve söylediklerinin sonuçlarını hesap ederek konuşmalıdır. Eğitim Sen olarak, Bakan Dinçer`in ağzından çıkanı, kulaklarının duymasını öneriyoruz. 4+4+4`e yönelik bilimsel itirazları ve eleştirileri dikkate alması ve görevinin sorumluluğuyla hareket etmesi atılacak en doğru adım olacaktır.

Milli Eğitim Bakanı, bugüne kadar olduğu gibi, 4+4+4`e ilişkin sorunlara at gözlüğü ile bakmaktan vazgeçmelidir. 4+4+4 dayatmasının çocuklarımıza ne kadar büyük bir kötülük olduğu görülmelidir. Milli Eğitim Bakanı somut bir iş yapmak istiyorsa, bizleri suçlamaktan ve çocuklarımızın geleceği ile oynamaktan derhal vazgeçmelidir.”

(soL - Haber Merkezi)