Cihaner şaibeli sınavı Meclis’e taşıdı

soL portalın gündeme getirdiği şaibeli Ziraat Bankası personel alım sınavı CHP Denizli Milletvekili ve Sosyalistlerin Meclisi üyesi İlhan Cihaner tarafından Meclis gündemine taşındı.

16 Aralık’ta soL portalın gündeme getridiği habere göre, adayların bir kısmı beklediklerinin çok altında puanlar aldığını belirtmiş, büyük kısmı da boş bırakılan sorularda şaibe olduğunu dile getirmişti.

Öte yandan Devrimci Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (Bank-Sen) da, AKP’nin sınav entrikalarının son mağduru olan genç bankacı adaylarının haklı mücadelelerinin yanında olduğunu vurgulayarak sürecin takipçisi olacağını açıklamıştı.

Ziraat Bankası’nın 24 Kasım 2012 Cumartesi günü Banko Asistanı ve Servis Görevlisi alımı için Anadolu Üniversitesi aracılığıyla yaptırmış olduğu personel sınavında bir takım usulsüzlüklerin ve torpillerin yapıldığı iddialarını gündeme getiren Cihaner, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sınava katılanların önemli bir bölümünün sonuçlara itiraz ettiğine dikkat çeken Cihaner, yönelttiği şu soruların yazılı olarak yanıtlanmasını istedi:

1-) Ziraat Bankası’nın 24 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirdiği personel alım sınavı sonuçlarına itiraz eden aday sayısı kaçtır?

2-) Yapılan sınavda, sınava katılanların soruları boş bırakmadığı ya da boş bırakılan soru sayısından fazla boş bırakılmış gibi işlem yapılmasının nedenleri nelerdir?

3-) Sınav sonuçlarının hesaplanmasında ki hatalardan dolayı kaç kişi mağdur edilmiştir?

4-) Barajı geçtiği halde mülakata çağırılmadığını iddia eden adaylar mevcuttur. Bu durumda kaç kişi vardır? Nedenleri nelerdir?

5-) Sınav sonuçlarının yeniden değerlendirilmesi düşünülmekte midir?

(soL- Haber Merkezi)