CHP Milletvekili’nden ilginç açıklamalar: Milletvekiliyim ama CHP’li değilim!

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Faik Tunay, Turgut Özal'a hayran olduğunu, CHP milletvekili olduğunu ancak CHP’li olmadığını söyledi.

Haber7.com’u ziyaret eden CHP İstanbul milletvekili Faik Tunay, siyasete ANAP’ta başladığını, Özal hayranı bir siyasetçi olduğunu belirtirken, CHP'li olmadığını, sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili seçildiğini dile getirdi.

Ailesinin Menderes ve Özal döneminden beri siyasetle uğraştığını ve bununla da gurur duyduğunu belirten Tunay, CHP içerisinde her zaman dik durduğunu, bu kimliğini gizli tutma gereği duymadığını şu sözlerle ifade etti:

Benim bu görüşlerimi genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da biliyordu ve beni destekliyordu. CHP'ye beni özellikle kabul etti. Cumhuriyet Halk Partisi'nde asla iki yüzlülük yapmadım ve hep Faik Tunay'ın görüşlerini savunarak samimiyetsiz davranışlarda bulunmadım. Faik Tunay geçmişiyle övünüyor. Artık günümüz teknoloji ve bilim çağı, kimden neyi gizliyorsunuz.

Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki değişim ve dönüşüm arzusunun tabanda karşılık bulmamasından CHP bocalıyor. İnsanlar Kürt-Türk, Alevi-Sunni, Hristiyan-Yahudi, laik olan-olmayan diye ötekileştiriliyor. Benim için millete rağmen değil, milletle birlikte siyaset önemlidir. Bu parti milletvekili olduğum CHP de olsa bu gerçeği kavrayamayan partinin başarılı olma şansı neredeyse hiç yok. Yani Cumhuriyet Halk Partisi'nin biraz daha halka açılması, siyasetin "halka rağmen değil halkla beraber" yapılacağını gösterme çabası içerisinde olması gerekiyor. Kurulduğu tarih olan 2002 yılından beri AKP ülkeyi idare ediyor ve 3 dönemdir tek başına iktidar. Sağlıklı işleyen demokrasilerde, normal şartlarda her iktidarın bir alternatifi olmalıdır.