Buyrun CHP'li milletvekiline: Faik Tunay!

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, bir televizyon programında ilkokul sorusunu bilemeyince dikkat çekti. Tunay'ın dikkat çekmesi için daha önemli gerekçeler de var...

CHP İstanbul milletvekili Faik Tunay, Pakize Suda'nın sunduğu ve sokaktaki vatandaşlara çeşitli sorular yönelttiği televizyon programında "Mevsimler nasıl oluşur?" sorusunu cevaplayamadı. Soruyu cevaplayamayan vekilin kamera karşısındaki hal ve tavırları ise, soruyu bilememesinden daha iticiydi.

Söz konusu video şu şekilde:

Elbette bir soruyu bilememek, bir milletvekilini "cahil" ilan etmek için gerekçe değil. Ancak Faik Tunay'ı bu videoda izleyip vekilin haline şaşıranlara, eski bir haberimizi hatırlatmalıyız.

Geçen sene Aralık ayında, CHP olağanüstü kurultayının ertesinde yaptığımız haberde "CHP'yi destekleyen solcular, özellikle de CHP'nin sol bir parti olduğunu düşünen, Kılıçdaroğlu'nda umut gören CHP'li gençler, Kılıçdaroğlu'nun genç kontenjanından Parti Meclisi'ne aldığı Faik Tunay'la tanışınca kendilerini kötü hissedecekler" demiştik.

Turgut Özal ve Margaret Thatcher hayranı, Mustafa Sarıgülcü siyasetçi Faik Tunay'la ilgili haberimiz için:

Kılıçdaroğlu PM'ye genç kontenjanından kimi aldı?

Eylemden kovuldu!
Faik Tunay, geçtiğimiz ay da 26 Ağustos'ta Ankara'da Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu'nun (AYÖP) bir eylemi sırasında eylemciler tarafından alandan kovulmuştu. Tunay, eylemcilerle konuşmadan kendi başına gidip Emniyet yetkilileriyle pazarlık yapmaya kalkışınca eylemci öğretmenlerden tepki görmüş, bunun üzerine alanı terk etmek zorunda kalmıştı.

(soL - Haber Merkezi)