Baykal: İktidar muhalefet el ele AB'ye!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Brüksel'de AB yetkilileriyle bir araya geldi. Baykal AB üyeliğinin "partiler üstü bir mesele" olduğunu söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) CHP Genel Başkanı Deniz Baykal uzunca bir aranın ardından Brüksel'i ziyaret etti ve AB yetkilileriyle görüştü. AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn'le görüştükten sonra basının karşısına geçen Baykal, Avrupa ile ilişkilerin partiler üstü bir mesele olduğunu belirtti.

Türkiye ve AB arasındaki müzakerelerin "tam üyelik" ile sonuçlanması gerektiğini söyleyen Baykal, Rehn'den ulaşılan 2 faslın ötesinde yeni bir faslın açılmasını talep etti.

Baykal, "Ana muhalefet partisi olarak Avrupa ile ilişkilerimizin resmi bağlantıların ötesinde olduğunu düşünüyoruz ve mevcut zorlu müzakerelerin destekçisi olmak bizim görevimizdir" dedi.

CHP lideri, AB'nin büyük ilgisini çeken Nabucco projesini parti olarak desteklediklerini de kaydetti. Baykal'la birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Olli Rehn ise iktidar ve muhalefet partilerinin AB hedeflerinde birleştiği üye ve aday ülkelerin müzakere sürecinde daha başarılı olduklarını belirtti.

CHP'nin çarşaf açılımı hakkında "yorum yapmaktan kaçınan" Rehn, "Türkiye'nin demokratik laiklik ruhu içinde farklı hayat tarzlarını nasıl birleştireceği konusunda ve Avrupa'ya yönelmede daha geniş uzlaşma sağlaması önemlidir" dedi.

AB reformlarında hem hükümet, hem de muhalefetin güçlerini birleştirerek çalışması beklentisini dile getiren Olli Rehn, CHP Lideri Baykal'la görüşmesinde sendikalar kanununu gündeme getirdiğini ve bunun sosyal politika ve istihdam faslının açılması için gerekli olduğunu anlattı.

Baykal AB'siz yapamıyor