Başbakan’ın haftada bir gün kullandığı makam odası için 330 bin TL harcandı!

Başbakan Erdoğan’ın haftada sadece bir gün kullandığı, Meclis'teki Başbakanlık odası tam 330 bin TL’ye tadilattan geçirildi.

Başbakan’ın Meclis'teki odası yenilenirken, yalnızca Başbakan Erdoğan Salı günleri meclise geldiğinde kullanılan oda için tam 330 bin TL harcandı.

Konuya ilişkin Muharrem İnce’nin verdiği soru önergesinin yanıtında, TBMM'deki Başbakanlık makam odasında (makam odası, özel kalem odası, toplantı salonu, sekretarya) ahşap lambri duvar kaplaması, sıva, alçı, parke, lavabo, kapı, dolap, elektrik, data ve su tesisatın yenilendiği belirtilerek tüm bunlar için tam 330 bin TL harcandığı dile getirildi.

Cemil Çiçek'in odası için de 180 bin TL harcandı
TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in makam odasına ilişkin soru önergesine verilen yanıtta ise bu oda için tam 180 bin TL harcandığı ifade edildi.

Vekil odaları için 156 milyon liralık dekorasyon
Başbakan ve Meclis Başkanı için yapılan bu harcamalar dışında geçtiğimiz günlerde gündeme gelen bir başka gelişme milletvekillerinin meclisteki odalarının yenilenmesi olmuştu. Toplam dekorasyon masrafının 238 milyon lira olacağı ve bunun 156 milyon lirasının milletvekili odaları için harcanacağı belirtildi. Dekorasyon sonucunda tavanlara cami ve medrese desenleri işleneceği, Marmara mermeri, İznik çinisi ve Afrika’dan ithal ahşap kullanılacağı öğrenilmişti.

(soL - Haber Merkezi)