Halkın parası ile Meclis'e 238 milyonluk dekorasyon

AKP hükümeti alım gücü düşen ve borçları katlanan emekçilere elektrikten doğalgaza, benzinden sigaraya yaptığı zamlar ile saldırırken, Meclis dekorasyonuna 238 milyon lira ayırdı. Değirmenin suyu ise tabi ki halkın cebinden.

Milletvekilleri meclisteki odalarını yeniliyor. 156 milyon lirası milletvekili odaları için harcanacak olan toplam dekorasyon masrafının 238 milyon lira olacağı öğrenildi. Buna göre, tavanlara cami ve medrese desenleri işlenirken Marmara mermeri, İznik çinisi ve Afrika’dan ithal ahşap kullanılacak!

AKP hükümeti vatandaşa bütçe açığı bahanesiyle yeni zamlar ile saldırıp işçiye, kamu emekçisine, asgari ücretliye sadaka gibi zamları reva görürken Meclis’te dekorasyona 238 milyon lira ayırdı.

Meclis Başkanlık konutuna 7 milyon, vekil binasına 156 milyon lira ödenecek
Sözcü’nün haberine göre Meclis Başkanlık konutunun yenilenmesi tam 7 milyon 100 bin liraya mal olacak. Yeni konut için Meclis Başkanlığı bünyesinde çalışan mühendis ve mimarlardan özel bir heyet oluşturuldu.

Tamamen yıkılacak eski konutun yerine 2 bodrum kat, zemin kat ve birinci kat yapılacak, zemin katta yabancı konukların ağırlanması için 110 metrekarelik ve 140 metrekarelik iki yemek salonu da inşa edilecek.

Meclis Başkanlık Divanı’nın, bütçesini onayladığı dekorasyon projesine göre milletvekilleri için yapımı devam eden ve akıllı teknoloji ile donatılacak yeni binaya bu yılın sonuna kadar 124 milyon lira ödenecek. Bu binanın toplam maliyeti ise bütçede 156 milyon lira olarak öngörüldü.

Lüks malzemeler kullanılacak
Yeni konutun mermer işlerinde 40×40 boyutunda devşirilmiş marmara mermeri, pencerelerinin yanın¬da kontrol butonları yer alacak ve camlar 8 mm çapında, güneş kontrol özellikli olması planlanıyor. Ahşap işlerinde, (Afrika’da yetişen) “İroko” ve “Venge” ağaçlarından malzemeler kullanılacak.

Sultanhanı ve Uluğbey Medresesi'nde yer alan desenlerden örnekler işlenecek. Ahşap pencere kapaklarında ise Süleymaniye Camii’nin ahşap pencerelerindeki “Çıtakari desen” kullanılacak. Çıtakari tavanlarda ise Ahlât mezar taşlarındaki işlemelerden esinlenmiş on altı yıldız şeklindeki desen bulunacak. Yeni binanın çini işlemelerinde ise uluslararası üne sahip İznik çini desenleri kullanılacak.

Sosyal tesise 25 milyon lira harcanacak
Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde bir de sosyal tesis yapılacak. Bu tesisten eski vekiller de faydalanacak. Yürüme alanlarının da olacağı tesiste nişan, düğün ya da davetler yapılabilecek. Bu tesis için toplam 25 milyon lira harcanacak. Tüm bu harcamaların toplamı ise 238 milyon 100 bin lira olarak belirlendi. Bu harcamalar ve yatırımlar 2015 yılına kadar tamamlanmış olacak.

AKP'li vekil istedi, 11 bin liraya espresso makinesi alındı
AKP Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Genel Kurul çalışmaları sırasın¬da çay, kahve ve bitkisel çaylar dışında seçenek olmayınca konuyu TBMM Başkanlığı’na taşıdı. Meclis’e yazılı müracaatta bulunan Enç, “Kulis’te espresso içmek istiyorum” talebini iletti. Bunun üzerine TBMM Başkanlığı, iktidar ve muhalefet kulislerinin bulunduğu bölümlere espresso makinesi koydu. AKP’li Enç’in talebi üzerine alınan iki adet espresso makinesine 11 bin TL ödendi.

Makam arabalarının sayıları artıyor
Diğer taraftan TBMM Başkanlığı, 17 ihtisas komisyonu ve 11 uluslararası komisyon başkanına kiralama yöntemiyle makam arabası tahsis etti. Başkanvekili Mehmet Sağlam, bir milletvekilinin soru önergesine verdiği cevapta, 28 komisyon başkanının araçlarına Meclis bütçesinden 1 yılda 454 bin liralık harcama yapıldığını açıkladı.