Atilla Kart, AKP gözetiminde Suriye'ye 'cihada' gidenleri sordu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Erdoğan’a, “Türkiye’den Suriye’deki çatışmalara intikal eden vatandaşlarımızın sayısı nedir?” diye sordu.

Türkiye'den AKP gözetiminde çok sayıda kişinin Suriye'ye "cihada" gittiği biliniyor.

ANKA'da yer alan habere göre, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Konya-Çumra-Türkmenkarahüyük nüfusuna kayıtlı Salih oğlu, 5 Mayıs 1986 doğumlu Bayram Meriç’in Suriye’de yaşanmakta olan iç savaşta muhalefet saflarında ve El Kaide yönetiminde çatışmalara katıldığı, bu çatışmalarda hayatını kaybettiğine dair bilgiler aileye haricen ulaşmıştır. Dışişleri Bakanlığı ile irtibata geçilmiş ise de, ölüme dair bilgiler teyid edilmemiş durumdadır.
Bu olayla ilgili olarak henüz kesin bir bilgi alınamamış iken, bu kez yine Konya-Meram-Çayırbağı köyü nüfusuna kayıtlı İsa - Ayşe’den olma, 10 Temmuz 1993 doğumlu Mustafa Özpınar’ın da Suriye’deki çatışmalarda ‘cihada katılmak’ düşüncesiyle çatışmalara katıldığı ve öldüğüne dair haricen bilgiler alınmıştır.”

Bayram Meriç ve Mustafa Özpınar’ın akıbetini merak eden Kart, “Benzeri yol ve yöntemlerle Türkiye’den, Suriye’deki çatışmalara intikal eden vatandaşlarımızın sayısı nedir? Bu vatandaşlarımızın Suriye’ye intikalleri ve terör örgütlerinin kucağına düşmeleri neden engellenmemektedir? Ya da neden göz yumulmaktadır?” diye sordu.