Arınç'tan 'süreç' açıklaması: Acımasız davranacağız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "süreç bitti" yönünde gelen açıklamalara "Hükümetimiz sürecin başarıya ulaşması noktasında varlığını ortaya koymuştur. Terör ve asayişsizlik konusunda acımasız davranışımız olacaktır" yorumu yaptı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basına gündeme ilişkin açıklamalarda buılundu.

İmralı süreci hakkında konuşan Arınç, "TBMM'de çıkarılan çözüm kanunu bildiğiniz gibi altı maddelik kanunudur. Bakanlar Kurulu kararı çıkarılmıştır ve imzalanmıştır. Bu akşam Cumhurbaşkanımız onaylandıktan sonra yayımlanacaktır" dedi.

'Acımasız davranacağız'
Arınç, Kandil'den "Süreç bitti" yönünde gelen açıklamalara tepki göstererek "Bugünlerde tartışması yapılan çözüm süreci bitti, şantaja yönelik konuşmalar bizim açımızdan geçersizdir. Hükümetimiz bu konuda ciddidir. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması noktasında varlığını ortaya koymuştur. Asayişi bozan kısmen terör ve asayişsizlik konusunda acımasız davranışımız söz konusu olacaktır. Bunları çerçevelediğimiz zaman, kabul edilen ve satın alınan bu sürecin yürümesi ve kısa sürede sonuçlanması arzu edilmektedir" ifadelerini kullandı.

Tezkere 'rutin' bir yenileme olmayabilir
Meclis'te görüşülmesi beklenen Irak-Suriye tezkerelerinin yalnızca "rutin" bir yenileme olmayabileceğine dikkat çekerek "İki tezkereyi birleştirmek suretiyle bütün tehditleri, riskleri ve Türkiye'nin bulunduğu konumu içerisine alan ve bütün tedbirleri bir arada karşılamaya çalışan bir metin üzerinde çalıştık. Bu metin şu sırada TBMM'ye gönderilmiştir veya gönderilmek üzeredir" diye konuştu.