AKP'den milletvekili olamadı YÖK'e atandı

2007 Genel Seçimleri'nde AKP'den Gaziantep 9. Sıra milletvekili adayı olan Prof. Dr. Muhittin Şimşek Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu Üyeliği'ne seçildi.

soL (HABER MERKEZİ) Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) AKP'ye yakın bir isim daha atandı. 2007 Genel Seçimleri'nde AKP'nin Gaziantep 9. sıra adayı Prof. Dr. Muhittin Şimşek YÖK Yüksek Kurulu'na seçildi.

Yükseköğretim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, dün gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında YÖK Yasası'nın kimi maddelerinin değiştirilmesine ilişkin tasarı görüşüldü, 18 fakülteye dekan atandı. YÖK Yürütme Kurulu'nda boş bulunan üyeliğe de yapılan gizli oylamayla Prof. Dr. Muhittin Şimşek seçildi.

Prof. Dr. Muhittin Şimşek, AKP Gaziantep'te yedi milletvekili çıkardığı için Meclis'e giremedi. 1985'te Marmara Üniversitesi'nden mezun olan Prof. Dr. Şimşek, 1992 yılında doktorasını verdi, 1999'da profesör oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde de dersler veren Şimşek YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği'nden istifa ederek milletvekili adayı olmuştu. Şimşek'in Cumhuriyet döneminde başlayan sanayileşmeyi ve bu hareketlerin 1961 yılında durdurulmasının öyküsünü anlatan kitabı konulu film haline getirilmiş ve vizyona girmişti.