4+4+4 ile ilgili çıkan olumsuz haberler münferit, kurgu, kasıtlı ve ideolojikmiş...

Suudi Arabistan’dan gelen ders kitapları, ilkokul öğrencilerine bodrumda derslik, cumhurbaşkanı duası, zorunlu seçmeli dersler, villada imam hatip dersleri, okullar başlamadan 2 gün önce imam hatip yapılan okullar… MEB’e göre bu haberlerin hepsi kurgu, münferit, kasıtlı ve ideolojik.

4+4+4 eğitim sisteminin uygulanmaya başlanmasının ardından çıkan haberleri sessizlikle geçiştiren Milli Eğitim Bakanlığı, bugün konuya ilişkin yaptığı açıklamada çıkan haberlerin münferit ve kurgu olduğunu ileri sürdü.

Kurgu, ve kasıtlı…
AKP’nin uygulamaya koyduğu 4+4+4 sistemi birçok skandalı beraberinde getirirken, ortaya çıkan olayları sessizlikle geçiştiren MEB, bugün çıkan haberlerin ardından bir basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada son günlerde arka arkaya çıkan haberlerin maksatlı olduğunu ileri süren MEB, haberlerin 4+4+4 eğitim sistemini sorgulatmak üzere kurgulandığını iddia etti.

Münferit olaylar…
“17 milyon öğrencisi, 700 bin öğretmeni ve milyonlarca velisiyle büyük bir camia olan Milli Eğitim Camiamız zaman zaman münferit bazı olaylar sebebiyle haberlere konu olmaktadır” denilen açıklamada, aksaklıklara müdahale etmenin MEB’in görevi olduğu ancak haberlerin gerçekler çarpıtılarak kurgulandığı belirtildi.

İşte MEB’in münferit saydığı skandallar:

Ders kitapları Suudi Arabistan'dan geliyor!
MEB, Kuran-ı Kerim, Hz. Peygamber’in Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça seçmeli ders kitaplarını hazırlamayınca, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar ve Önder gibi dernek ve vakıflara gün doğdu. İlim Yayma Cemiyeti, merkezi Riyad’da bulunan yayınevinin Arapça ders kitabını öğrencilere ve öğretmenlere dağıttı.

İlköğretim öğrencilerine ‘Cumhurbaşkanı duası’ öğretildi
Yeni eğitim döneminin başlaması ile birlikte okullarda birbirinden ilginç skandallar meydana geliyor. Kartal’da bulunan Eğe Sanayi İlköğretim Okulu öğrencileri de bu skandallardan nasibini aldı.

Okulun ilk haftasında yapılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde dersin öğretmeni öğrencilerin defterlerine cumhurbaşkanı duası adıyla bir dua yazdırıldı.

Alevi öğrenciler zorla imam hatibe kayıt edildi
İstanbul Sultangazi'de, puanı yetmediği için Anadolu ya da meslek liselerine yerleşemeyen 100’e yakın öğrenci, bilgileri dışında imam hatip liselerine yerleştirildi. Çoğu Alevi veliler, çocuklarının istekleri dışında zorla imam hatip liselerine kaydedildiğini belirterek, “Dilekçe verdik, hakkımızı arayacağız” dediler.

Bu haberin ortaya çıkmasının ardından gelen tepkiler üzerine MEB, suçu ilçe milli eğitim müdürlüğünün üzerine yıkarak müdürü görevden almıştı.

‘Kolların ve başın açık cehenneme gideceksin’
Kartal’da ilkokul, ortaokul, imam hatip ortaokulu ve anaokulu olarak kullanılan Zekeriya Güçer İlköğretim Okulu’nda ikinci sınıf öğrencisine, imam hatip öğrencileri tarafından “cehenneme gideceksin” denildi.

Konuya ilişkin bilgi aldığımız Zekeriya Güçer İlköğretim Okulu Okul Aile Başkanı İdil Yücesoy, 2. Sınıfta okuyan kızına imam hatip ortaokulu öğrencileri tarafından “kolların ve başın açık cehenneme gideceksin” denildiğini söyledi.

(soL - Haber Merkezi)