4+4+4'te skandal dolu bir hafta geride kaldı!

Yoğun tepkilere karşın AKP’nin dayatmaları sonucunda yasalaşan 4+4+4 eğitim sistemi ilk haftasını geride bıraktı. Beklenildiği gibi birçok skandala yol açan sistemin ilk haftasına yaşanan sorunlar sisteme yönelik tepkilerin artarak devam edeceğini gösteriyor.

4+4+4 eğitim sistemi skandallarla dolu bir ilk haftayı geride bıraktı. 80 kişilik sınıflar, öğrenciler arasına konulan çam ağacı duvarı, okulsuz kalan öğrenciler, veli boykotları ve eylemlerine sahne olan ilk haftanın bazı gelişmelerini derledik.

Batıkentlilerden imam hatip dayatmasına boykotlu yanıt!
Ankara Batıkent’te bulunan Kardelen İlköğretim Okulu velileri okulun imam hatibe dönüştürülmesine karşı okulların açılmasıyla birlikte eyleme geçti. Okul müdürünün açılış konuşmasını protesto eden veliler, okulların açıldığı ilk gün okulu boykot ederek tepkilerini gösterdiler.

Katılımın yüksek olduğu protesto yarım saat boyunca okul bahçesinde sloganlarla devam etti. Protesto devam ederken okul müdürü defalarca okula seslenmeye çalışsa da veliler izin vermedi. Protesto sırasında sık sık “Kardelen İmam Hatip Olmayacak”, “Gerici, Irkçı Eğitime Hayır!”, “Batıkent Uyuma Okuluna Sahip Çık”, “Karanlığa Teslim Olmayacağız” sloganları atıldı.

Kardelen İlköğretim Okulu velilerinin tepkileri ilk günle sınırlı kalmazken hafta boyunca birçok eylem gerçekleştirildi.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/batikentlilerden-imam-hatip-da...

http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/batikentli-veliler-kararli-bu-is...

İlkokul öğrencileri ile imam hatip öğrencileri arasına çam ağacı duvarı
İstanbul Kartal’da bulunan Öğretmen Zekeriya Güçer İlköğretim Okulu’nda, imam hatip ortaokulu ile ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasına yönetmeliği yerine getirmek adına çam ağaçları konuldu…

AKP’nin 4+4+4 eğitim sistemi çerçevesinde yaz aylarında imam hatip ortaokuluna çevirmek istediği ancak velilerin büyük direnişiyle karşılanan süreç sonunda aynı okul alanında hem ilkokul, hem ortaokul hem anaokulu hem de imam hatip ortaokulu bulunuyor.

İki ana binadan oluşan okulun büyük binası ilkokul, ortaokul ve anaokulu olarak kullanılırken, anaokulu öğrencileri için ne ayrı bir bahçe ne de ayrı bir giriş kapısı bulunuyor.

İlkokul ve ortaokul öğrencileri yan yana olan iki farklı kapıdan içeri girerken ortak kullanım alanları olan bahçe ise yine aynı alanda yer alıyor.
İlkokul ve ortaokul binasının hemen karşısında yer alan ek bina ise imam hatip ortaokuluna çevrilmiş durumda. Yönetmelik gereği ayrı giriş ve bahçesi bulunması gereken imam hatip ve ilkokul öğrencileri arasında taş saksılar içindeki çam ağaçlarından bir duvar örülürken, görüntü AKP’nin yarattığı yeni eğitim sistemini de gözler önüne sermiş oldu.

http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/444-skandali-ilkokul-ogrencileri...

İmam Hatip için kayıtları silinen öğrenciler eylemde
Okulların açıldığı ilk hafta boyunca eylemde olan bir diğer okulda İstanbul Fatih'ta bulunan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri ve velileriydi. 10 Eylül’de başlayacak eğitim için çocuklarını formalarıyla, çantalarıyla okula getirdiğinde okulun imam hatibe dönüştürüldüğünü öğrenen veliler ve öğrenciler hafta boyunca eylemdeydi.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/imam-hatip-icin-kayitlari-sili...

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/fatih-ataturk-ilkogretim-okulu...

Ve türban ilköğretime de girdi!
AKP'nin 4+4+4 düzenlemesi ile birlikte türban ilköğretim okullarına da girmiş oldu. soL muhabirinin Ankara Batıkent'te çektiği fotoğraf ve Anadolu Ajansı'nın servis ettiği fotoğraflarda küçük yaştaki kız çocuklarının türbanlı şekilde okula gittiği görüldü.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/ve-turban-ilkogretime-de-girdi...

Başbakan Erdoğan: 'Terörist, anarşist yetişmediği için mi imam hatipleri kapattınız?'
Başbakan Erdoğan, 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı açılış törenini Denizli’de bulunan Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yaptı. Erdoğan konuşmasında, “Terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Anarşistler yetişmediği içini mi imam hatip okullarını kapattınız?” dedi.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/basbakan-erdogan-terorist-anar...

İşte AKP'nin seçmeli din dersi yalanı
Birçok okulu imam hatibe dönüştüren AKP iktidarı bunun yanı sıra öğrencilere bir de seçmeli din dersi dayatması yapıyor.

Yeni eğitim-öğretim dönemi için hazırlanan 18 seçmeli dersin birçoğu için öğretmen dahi bulunmazken, bu derslerin büyük bölümü açılamadı.

Konuya ilişkin sosyal medyaya yansıyan Yıldırım İMKB Kız Teknik Meslek Lisesi’ndeki seçmeli ders seçim dilekçesi görenleri şaşırtmadı…

Dilekçe listesinde yer alan 18 seçmeli dersin 11’i verilemezken, öğrenciler adeta seçmeli olan 3 din dersini zorunlu olarak almak durumunda kalıyor.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/iste-akpnin-secmeli-din-dersi-...

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/anneler-nasil-olur-da-kucucuk-...

Çankaya Rehberlik ve Araştırma Merkezi binası imam hatipe çevrildi!
Çankaya Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin bulunduğu binanın üst katları imam hatip ortaokuluna çevrildi. Ancak binanın imam hatibe çevrilmesi için başlatılan tadilat bir türlü bitmedi. Merkez çalışanları inşaat çalışmalarından ve engelli çocuklarla imam hatip öğrencilerinin bir arada bulunacak olmasından rahatsız.

http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/cankaya-rehberlik-ve-arastirma-m...

'Anneler nasıl olur da küçücük çocuklarını ölüm saçan bu okullara gönderebilir?'
Efe Boz henüz 6 yaşını doldurmamıştı anaokulundaki lavabo üzerine düşüp ölümüne neden olmadan önce. Efe’nin annesi Nurdan Boz, yeni eğitim dönemi başlarken tüm annelere seslendi: “Devlet okulları ölüm saçıyor, anneler nasıl olur da küçücük çocuklarını ölüm saçan bu okullara rahatça gönderebilir?”

Henüz 6 yaşını dolduramadan okullardaki denetimsizlik sonucunda hayatını kaybetti Efe Boz. Hem Efe’nin ölümünü hem ölümün ardından gelişen dava sürecini konuştuk Efe'nin annesi Nurdan Boz ile. Oğlu Efe’yi ve onun bilim insanı olma hayallerini gözyaşları içinde anlattı. Uzun süren röportajda tüm ailelere seslendi Nurdan Boz: “Anneler çocuklarını bu okullara göndermemeli. Bu işin geri dönüşü yok hem fiziksel hem ruhsal açıdan büyük zararlar görecek çocuklar. Devlet okulları ölüm saçıyor, nasıl olurda siz küçücük yavrularınızı bu okullara rahatça gönderebilirsiniz?"

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/anneler-nasil-olur-da-kucucuk-...

4+4+4'te skandal sırası Bakırköy Lisesi'nde
4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili skandal haberleri bitmiyor. İstanbul Bakırköy’de 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte bölgenin en kalabalık yerinde düz lise olarak kalan tek okul Bakırköy Lisesi’ne rekor sayıda kayıt yapıldı. Kayıt yaptıramayan öğrenciler ise imam hatip lisesine yönlendiriliyor.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/444te-skandal-sirasi-bakirkoy-...

300 kişilik okul imam hatibe dönüştürüldü sadece 60 kayıt yapıldı
İzmir Menemen’de yaklaşık 40 bin kişinin yaşadığı bölgedeki tek lise statüsü değiştirilerek imam hatip yapıldı. 300 kişi kapasiteli okulun imam hatibe dönüştürülmesi sonrası ise sadece 60 öğrenci kaydı yapıldı.

http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/300-kisilik-okul-imam-hatibe-don...

Ortaokulun imam hatip olmayan bölümünde dersler boş geçiyor
Yarısı imam hatibe dönüştürülen Derbent İlköğretim Okulu’nun orta okul bölümünde okulların açılmasından bu yana dersler boş geçerken imam hatip bölümünde öğretmen sıkıntısının olmadığı görülüyor.

http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/ortaokulun-imam-hatip-olmayan-bo...

4+4+4'e karşı Eskişehir'de kazanım
Eskişehir Yenikent'te okullarının dönüştürülmesine karşı mücadele eden veliler, 10 gündür verdikleri mücadeleyi kazanımla sonuçlandırdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 8 okulun eski haline çevrildiğini açıkladı.

http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/444e-karsi-eskisehirde-kazanim-h...

4+4+4 sistemi Tokat'ta da birçok sorunla başladı
AKP’nin 4+4+4 eğitim sisteminin neden olduğu sorunlar okulların başlaması ile birlikte iyiden iyiye gün yüzüne çıktı. Konuya ilişkin görüşlerine başvurduğumuz Eğitim Sen Tokat Şube Başkanı Ertan Uysal, 4+4+4 sisteminin neden olduğu sorunlara dikkat çekti.

http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/444-sistemi-tokatta-da-bircok-so...

İmam hatip eğitime hazır ama ilkokulda tahta bile yok!
Ankara Tandoğan İlkokulu'nun öğrencileri, imam hatip ortaokulunun kullanımına bırakılan binanın ilk katına yerleştirildi. Ancak ilkokul öğrencilerinin kullanacağı 5 sınıfta tahta bile olmadığı öğrenildi.

http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/imam-hatip-egitime-hazir-ama-ilk...

(soL - Haber Merkezi)