Bitti...

Bir hırgürün daha sonuna geldik.

Dağ fare doğurmadı, şapkadan tavşan filan da çıkmadı.

Bağırıp çağırıp tüm ülkeye hakaretler yağdıran, devletin tüm olanaklarını kullanan, kasalarla-kutularla çaldığı yetmiyormuş gibi kampanya sırasında bile seçmenden para dilenip cebe indiren, saygı sınırlarını yırtıp atan, kendinden olmayan her yurttaşı düşman sayan zat kazanıverdi.

Hiç şaşırmadım.

Şaşırdığım şey, bazı aklı evvellerin mi yoksa aklı kıtların mı demeli seçim sonuçlarından komünistleri sorumlu tutmaları oldu.

Sanal ortamın en çok paylaşılan beylik cümlesi, “boykot ettiniz böyle oldu, sorumlu sizsiniz” sıradanlığı neredeyse tavan yaptı.

Ardı sıra gelen küfürlerin sonu yok.

Akıl var izan var.

Komünistler “bu seçim hükümsüzdür” diye bildiri çıkardılar yasaklandı, afiş çıkardılar yasaklandı, yetmedi AKP polisiyle, İl-İlçe başkanlarıyla insanlığa saldırdı, birçok yerde gözaltına alındılar.

Sen kendini sandığa kilitlemişken “bir hırsız ve katilden cumhurbaşkanı olmaz” diye ortaya çıkanları görmedin bile döndün arkanı yolunu değiştirdin.
İşine böyle geldiği için öyle davrandın.

Nasıl olsa senin adına birileri bir yerlerde karar veriyorlar sana da oy vermeğe koşmak kalıyor!

Sandık yoluyla hesaplaşmanın demokrasilerde olacağını ve bu seçimin gericilik tarafından kurulmuş bir tezgâh olduğunu bile bile yaptın bunu.

Yenildin ve gerçeği haykıran ‘birileri’ haklı çıktılar!

Şimdi mahcup bir saygısızlıkla kaybetmenin sorumlusu olarak komünistleri işaret ediyorsun.

A be cahilim, bir önceki seçime göre bu seçimlerde 5 milyon yurttaş daha sandığa gitmemiş, komünistlerin bu kadar oyu olsa, senin partin-tekken-cemaatin-genel başkanın-vekillerin filan kalmaz darmadağın olurdu!

Dalavereci hırsız katilin yakası toplanır, derdest edilip içeri tıkılır, çaldıklarının ve talan ettiği memleketin, katlettiği çocuklarımızın hesabı sorulurdu.

Gericilik ve ırkçılık çöplüğe süpürülür ötekileştirme, düşmanlık böyle kol boyu gezemez olur, senin kara akıllı kurmayların köktendincileri aday gösteremez, kafatasçılığın kafası kırılır, sanat ve sanatçı düşmanlığı yere çalınırdı.

Evet, 5 milyon komünist koca bir vatan olur bu alçaklığa yol vermez, yol verenlerin alnını karışlardı.

Şimdi yapacak tek şeyin var, seni aldatıp sahte adayları önüne sürenlerden de hırsız ve katilden de birlikte hesap sormalı, Haziran Direnişi’nden ‘eve dön’ çağrısı yapanlara inat, sokağı özgürleştirmenin yolunu bulmalısın.

Yoksa yoksun.

[email protected]