YSK ulaşamadığı partiyi seçime aldı!

31 partinin Haziran’da yapılacak genel seçimlere katılabileceğini açıklayan YSK, yıllardır hiçbir tebligatına cevap vermeyen ve resmi adresinde bulunmayan Genç Parti’yi seçime kabul etti. YSK Yazı İşleri, Genç Parti’nin Genel Merkezi’ni Siyasi Partiler Kanunu’nda ‘Ankara dışında olamaz’ maddesine rağmen İstanbul’da zannettiği ve buna rağmen seçimlere kabul ettiği de ortaya çıktı

Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) Genç Parti şoku yaşanıyor. Pazar günü Resmi Gazete’de yayınlanan YSK kararına göre seçime katılacağı açıklanan partiler arasında bulunan Genç Parti’ye yine seçime katılma onayı veren YSK tarafından uzun zamandır ulaşılamadığı ortaya çıktı.

Yurt Gazetesi’nden Hüseyin Şimşek’in haberine göre, YSK Yazı İşleri yetkilileri, Genç Parti’ye çok uzun süredir ulaşamadıklarını, yazışmalarına ve telefonlarına yanıt alamadıklarını itiraf etti. Üstelik Siyasi Partiler Kanunu’nun 8’inci maddesinde yer alan, “Siyasi partilerin genel merkezi Ankara'da bulunur” maddesine rağmen, YSK Yazı İşleri yetkililerinin Genç Parti'nin genel merkezini İstanbul’da zannettiği ortaya çıktı.

YSK, GENEL MERKEZİ İSTANBUL’DA SANIYORMUŞ!

YSK Yazı İşleri tarafından Yurt Gazetesi’ne yapılan açıklamada, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bize gelen bilgide Genç Parti’nin Genel Merkezi İstanbul’da gözüküyor. Ama buna rağmen görüşmeyi yapan kurulumuz, Genç Parti’yi diğer şartları tamamladığı için, seçime kabul etmiş. Yapacak bir şeyimiz yok” denildi.  

GENÇ PARTİ’YE ULAŞAMIYORUZ İTİRAFI

YSK Yazı İşleri tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Genç Parti’de herhangi bir yetkiliye çok uzun süredir ulaşamıyoruz. Kanunda bir partinin seçime katılması için taşıması gereken özellikler nettir. Bunlardan birisi de bir partinin seçime katılması için ülkenin en az yarısında örgütlenmesini tamamlamasıdır. Genç Parti bu şartı sağlıyor. Kurulumuz bunu dikkate alarak Genç Parti’yi seçime kabul etti.  Yapacak bir şeyimiz yok. Bizim gelen bilgileri kontrol etme denetleme şansımız yok. Biz ulaşamama sorununu yerel seçimlerde de yaşadık.”

YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI: GENEL MERKEZ ANKARA’DA

YSK Yazı İşleri tarafından yapılan “Yargıtay’dan aldığımız bilgilerde Genç Parti’nin genel merkezi İstanbul’da gözüküyor” açıklamasına Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bölümünden yanıt geldi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bölümünden Yurt Gazetesi’ne yapılan açıklamada hiçbir siyasi partinin genel merkezinin Ankara dışında bulunamayacağı, Yargıtay’ın resmi internet adresinde her partinin genel merkezinin adresinin de görüntülenebileceği belirtildi. Yargıtay’ın internet sitesinde ise Genç Parti’nin genel merkezinin Ankara’da olduğu görüldü.

3 YILDIR GELEN GİDEN YOK

Genç Parti belirsizliği, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın genel merkezi Ankara’da belirlemesi ile de bitmedi. Zira resmi internet sitesinde yer alan Genç Parti Genel Merkezi’nin boş olduğu ortaya çıktı. Ankara Kavaklıdere, Tunus Caddesi’ndeki adreste bulunan genel merkeze 3 yıldır gelen gidenin olmadığını belirten ve genel merkezin bulunduğu binada Genç Parti’nin kapı komşusu olan Avukat Zekiye Avcı, “Karşı komşularımız olan Genç Parti yetkilileri 3 yıldır dairelerine gelmiyorlar. Zaten öğrendiğimize göre oraya başkası taşınacak. Son hazırlıklar yapılıyor” dedi. Yargıtay’ın yayınladığı Genç Parti’nin resmi telefonunun da kullanılmadığı öğrenildi.

KOMÜNİST PARTİ’YE: KATILAMAZSINIZ!

Genç Parti’nin seçime katılacak partiler arasında yer almasına karşın, 41 ilde 211 örgütünün kuruluşunu gerçekleştiren Komünist Parti’yi seçime dahil etmemesi şaşkınlık yarattı. Komünist Parti avukatları bu hatadan dönülmesi için YSK'ya başvuruda bulunacaklarını açıkladı.