Yeni Şafak sinyali verdi: AKP'nin yeni hedefi 1 Mayıs mı?

AKP'nin yayın organlarından Yeni Şafak gazetesi şimdi de 1 Mayıs'ı hedef alan bir habere imza attı. "1 Mayıs'ta kanlı Taksim planı" başlığını kullanan Yeni Şafak, "HDP, ittifak yaptığı gruplarla da 1 Mayıs'ta Taksim'e yürüyüp, 6-7 Ekim olaylarındaki senaryoyu yeniden sahnelemek istiyor" dedi.

AKP, 1 Mayıs'ta halka saldırmak için haberleri önceden servis etmeye başladı. Valinin "Taksim yasak" diyerek otoparkı miting alanı olarak göstermesinin ardından Yeni Şafak gazetesi de 1 Mayıs'ı hedef alan bir habere imza attı.

Yeni Şafak'ın haberinde şu ifadeler yer aldı:

İstanbul Valiliği'nin izin vermemesine rağmen kitlelerle 1 Mayıs'ta Taksim Meydanına girmeye çalışacak. HDP polis müdahalesiyle çıkacak kargaşada meydana gelecek olay ve yaralanmalardan 6-7 Ekim ve Gezi benzeri olaylar çıkararak hükümeti yıpratmayı planlıyor.

Taksim'e çıkmak için HDP'li vekiller ve adaylar da ön saflarda yer alacak. Polis müdahalesiyle mazlum rolü oynanacak. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü ile Sebahat Tuncel planın ilk işaret fişeğini geçtiğimiz günlerde verdi. Kürkçü yaptığı açıklamada "Taksim'in gösterilere, 1 Mayıs kutlamalarına açılmasını talep ediyoruz" dedi.