Yalçın Akdoğan'a göre Demirtaş İmralı’ya ihanet ediyor

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, partisinin seçim koordinasyon merkezi açılışında yaptığı konuşmada Selahattin Demirtaş’a, “Sen, İmralı'ya karşı Brütüs olabilirsin fakat kimse bizden Erdoğan'a karşı Brütüs olmamızı beklemesin” diye seslendi.

Yalçın Akdoğan dün partisinin Ankara Çayyolu’ndaki seçim koordinasyon merkezinin açılışında konuştu. Konuşmasında HDP’ye yüklenmeyi sürdüren Akdoğan, HDP’nin barajı geçememesi halinde kaos çıkacağını öne sürdü. Akdoğan, “Bir şekilde hükümeti deviririz, Türkiye'de kriz menfaat, koalisyon bile kurulamaz, hükümet kurulamaz, bir kaos menfaat ve burada vesayet özlemcileri vesayet düzenini kurarlar. HDP de o karambolde bir şekilde ben özerklik duyuru ederim” düşüncesinde olduğunu söyledi.

‘AK PARTİ OLMAZSA ÇÖZÜM SÜRECİ’Nİ KİM YAPABİLİR?’

“Çözüm Süreci” adı altında sürdürülen pazarlıkların AKP olmadan devam etmeyeceğini savunan Akdoğan, “AK Parti olmazsa Çözüm Süreci'ni kim yapabilir? Senin iktidara gelme şansın mevcut mu? Yok. Bu ulusalcı CHP ile Çözüm Süreci'ne kategorik olarak karşı çıkan MHP bu işi yapar mı? Yapmaz. Kim yapacak? Buna yanıt ver” diye konuştu.

‘ÖCALAN’IN İSMİNİ KULLANIYORLAR’

Dolmabahçe’de AKP ve HDP’lilerin ortak açıklamasına ilişkin Selahattin Demirtaş’ın, Cumhurbaşkanı’nın kimin nereye oturacağına kadar bilgi sahibi olduğu yönündeki sözleriyle ilgili de konuşan Akdoğan, “Bunların hepsi külliyen yalan. Cumhurbaşkanı'nın işi yok, kimin nereye oturacağına mı karışacak? İzleme heyetinde kimin olup, olmayacağına mı karışacak” dedi.

HDP’yi Öcalan’ın ismini kullanarak topluma yanlış bilgi vermekle suçlayan Akdoğan, şimdi de Erdoğan’ın adını kullanmaya çalışmakla suçladı. Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Şunu bilhassa vurgulamak istiyorum, bunların Çözüm Süreci'ne karşı olduğunun bir göstergesidir. Öcalan 4 Şubat'ta talimat verdi, 'Terör Örgütü PKK silahı bırakma kongresi toplasın' diye. Daha İmralı'dan heyet döner dönmez Selahattin Demirtaş 'Önümüzdeki günlerde yapılacak açıklama, çok büyük gelişmelere yol açacak gibi kimse beklentinin içine girmesin, rutin devam ediyor' değerlendirmesinde bulundu.

Yani Öcalan'ı anlamsızlaştırmak için, mesajını anlamsızlaştırmak için, silahı bırakma çağrısını boşa çıkarmak için açıklama yaptı. Sözlü talimat verdi yapmadın, yazılı metin gönderdi yapmadın, imzalı metin gönderdi yapmadın, üç hafta Öcalan'ı takmadılar ve açıklama yapmadılar. Silahı yılmak işlerine gelmedi, en sonunda zorunlu kaldılar ve metni okumak zorunda kaldılar. Sen, İmralı'ya karşı Brütüs olabilirsin fakat kimse bizden Erdoğan'a karşı Brütüs olmamızı beklemesin. Bizi kendinizle karıştırmayın. Bugün de çıkmış söylüyor ki, 'Halkların Demokratik Partisi HDP ile Öcalan'ın bir ilgisi yok, onun başkanı değil bir şey değil.' 'Biz talimat almayız' demeye getiriyor. Peki talimat almazsanız bu heyet niye İmralı'ya gidiyor? Piknik yapmaya mı gidiyor? Yani Öcalan talimatını hiç iplemiyorsanız, sözünün bir kıymeti yoksa niye İmralı'ya gidiyorsunuz? Ne işe yarıyorsunuz?