Vali: Külliye insan fıtratına uygun

Mustafa Kemal Atatürk’ün halka tahsis ettiği arazi imam hatip yapılmak üzere dinci vakıflardan Ensar Vakfı’na verildi. Vali, külliyenin insan fıtratına uygun olacağından kuşkusu olmadığını söyledi.

Yalova Valiliği ve Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de katıldığı protokolle Ensar Vakfı tarafından İmam Hatip Külliyesi yaptırılacak. “Külliye”nin yapılacağı yer ise Atatürk’ün parayla satın alıp halka bağışladığı içinde Arboretumun bulunduğu bir alan.

CHA'nın haberine göre, Yalova Valiliği'nde düzenlenen imza töreninde konuşan AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun, imam hatipleri yeniden yetişen fidanlara benzetti.

İmza töreninde konuşan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, eserin Yalova'ya kazandırılmasından memnun olduğunu belirterek; "Yapılacak olan bu külliyenin insan fıtratına uygun bir yer olacağına kuşkum yok.”

Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu "Keşke her ile ve ilçeye böyle güzel eserler yapılabilse" diye konuştu.

Yalova'da Atatürk'ün kendi parasıyla alarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına bağışladığı arazinin bir kısmı da geçtiğimiz belediye yönetimi tarafından Arap asıllı iş adamlarına satılmıştı.