Ülkücüler Çin lokantasına saldırdı, Uygur Türkü aşçı korkudan işi bıraktı

Uygur Türkleri için yürüyüş yapıp Çin lokantasına saldıran ülkücüler, Uygur Türkü aşçıyı dövünce, aşçı korkudan işi bıraktı.

Milliyet gazetesinden Seray Yalçın’ın haberine göre, Çin restoranına yapılan saldırının ardından restoranın Uygur Türkü olan aşçısı korkup kaçtı ve bir daha işe dönmedi.

Saldırının ardından gazetecilere verdiği ilk demeçlerde restoranı kapatacağını söyleyen Çin restoranının sahibi ve eski turist rehberi Cihan Yavuz, bu karardan vazgeçtiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Aşçımız 35 yaşlarında Uygur Türküydü. İşe yeni başlamıştı, 2 hafta kadar oluyordu. Çince biliyordu, Uzak Doğu kültürüne hâkim oldukları için Uygur Türkleri tercih sebebimizdi. Olay günü ellerinde taşlar olduğunu gördüğüm, ‘Burada Çin lokantası istemiyoruz, defolup gidin’ diyen 5-6 kişi camımızı indirdi. Can havliyle yukarı kaçtık, sonra ben kepengi indirdim. Aşçımız da korktu, başta ne olduğunu anlamadı. Şimdi de işe gelmiyor. Olaydan sonra kaçtı gitti, kendisinden haber de alamadık. Birkaç sene önce ailesiyle Türkiye’ye yerleşmiş, Uygur Türklerinin çoğu Aksaray ve civarında kalıyor. Olayı tüm dünya duydu, restorana da artık kimse gelmiyor.”