Tutuklama için delil: Yeşil pantolon, yeşil gömlek, kitap

Devrimci Yol’da Devrimci Gençlik dergisi okuru Mahmut Koçyiğit komik dahi denemeyecek gerekçe ve delillerle iki günlük gözaltının tutuklandı.

Devrimci Yol’da Devrimci Gençlik dergisi okuru Mahmut Koçyiğit 14 Nisan Salı günü saat 15.00 sıralarında çalıştığı kafeden gözaltına alınmış, ardından evinde polislerce arama yapılmıştı. 48 saat gözaltında kalmasının ardından savcılığın tutuklama talebi ile mahkemeye sevk ettiği arkadaşımız akşam saatleri itibariyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Koçyiğit'in tutuklanmasına delil olarak Osmaniye sokaklarında bulunan "Berkin Elvan Ölümsüzdür" yazılamaları, evinde bulunan yeşil pantolon ve gömlek ile kitaplığında "ele geçen" çeşitli kitaplar gösterildi. 

Devrimci Yol’da Devrimci Gençlik dergisi tutuklama sonrası Mahmut Koçyiğit'in serbest bırakılması talebini içeren bir açıklama yayımladı. Açıklamada şöyle dendi:

AKP karanlığına dur diyen gençliğin hapishanelerle tehdit edilmesi bir devlet politikası haline gelmiştir. Hukuksuz yargılamaların göstere göstere yapıldığı, kitapların ve giysilerin tutuklanma bahanesi olduğu karanlık bir dönemden geçiyoruz. Bizler kadar Mahmut’un tutuklayan mahkeme de verilen kararın hukuki değil siyasi olduğunu bilincindedir.