'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' kampanyasında imzalar habersiz kullanılmış

Sanatçılar Sevinç Erbulak ve Onur Akın, "Teröre Hayır, Kardeşliğe evet" isimli kampanyada yer alan imzalarının kendilerinden habersiz kullanıldığını açıkladı.

"Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" isimli kampanyanın imzacılarından sanatçı Onur Akın’ın isminin habersiz kullanılmasına tepki göstermesinin ardından benzer bir tepki de oyuncu Sevinç Erbulak’tan geldi.

İmzacılar arasında bulunan oyuncu Sevinç Erbulak, metnin sadece başlığından haberdar olduğunu belirterek, bu içeriğe sahip metnin imzacısı olmayacağını ifade etti.

Erbulak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Radikal'de gördüm, o bildiride imzam varmış. Tek satırını okumuş değilim. Kim yaptıysa kendi ismini yazsa iyi olur. Metnin başlığını biliyorum sadece, 4 kelimesinden haberdarmışım yani, söylendiğinde. Ama içerik bambaşka. Altında imzam yoktur" dedi.

ONUR AKIN DA REDDETTİ

Onur Akın da "Sevgilili dostlar çeşitli sanatçılardan 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' adlı ve çok güzel başlıklı 'bir kampanyada adım kullanılmıştır. Başlığıyla metindeki içeriğin taban tabana zıt olduğu bu metni reddediyor, adımın benden habersiz kullanıldığını beyan ediyorum. Böylesine ırkçı, militarist, barış ve kardeşlik anlayışını da hiç bir sanatçıya yakıştırmıyorum... Sanat ve sanatçı her türlü terörü reddeder! Yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın barış" açıklamasında bulunmuştu.

Aralarında Bennu Yıldırımlar, Cihan Ünal, Zeliha Berksoy, Cihat Tamer, Dilek Türker, Ferhan Şensoy, Tarık Akan, Ediz Hun, Fikret Hakan, Timur Selçuk ve Müjdat Gezen’in de bulunduğu 283 sanatçı, "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" isimli bir bildiri yayınlamıştı.

Tepki çeken imza metni şu şekilde: 

"Bugün burada sanatçılar olarak ‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’ demek için toplandık. Biz sanatçılar, vatan mücadelesi veren Türk Silahlı Kuvvetlerimizin (TSK) ve Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz. Bugün tarih, terörle mücadele sorumluluğunu yalnızca TSK’ya değil, sanatçılarımızın, aydınlarımızın ve milletimizin omuzlarına da yüklemiştir. Teröre diz çöktürülmeden, iç çatışma tehdidinin ortadan kalkması olanaksızdır. Emperyalizme karşı vatan savaşı, sanatçının vicdan, onur ve varolma savaşıdır. Bu amaçla binlerce sanatçıyı temsil eden sanat kuruluşları olarak, ülkemizi yangın yerine çeviren bölücü teröre karşı birleşiyoruz. Tüm sanatçı dostlarımızı, yazarlarımızı ve aydınlarımızı Mehmetçik ile omuz omuza olmaya çağırıyoruz.”