Tecavüze ev sahipliği yapan Ensar Vakfı'na tam destek verdiler!

Adını ilk olarak Menderes, Özal ve Erdoğan'ı "demokrasinin yıldızları" diye sundukları gazete ilanlarıyla duyuran ve her fırsatta AKP'ye destek sunan 150 vakıf ve derneğin oluşturduğu Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı şimdi de Ensar Vakfı'na destek açıklamasında bulundu. Vakıf Başkanı, adı tecavüz olaylarıyla anılan Ensar Vakfı'nı kınayanları kınadı ve Ensar Vakfı…

Türkiye'nin çeşitli illerinde faaliyet gösteren 150 vakıf ve derneğin oluşturduğu Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı bugün bir açıklama yaparak, Ensar Vakfı'na destek verdi. 

AÇIKLAMA ENSAR VAKFI'NIN GENEL MERKEZİNDE YAPILDI

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nı oluşturan vakıf ve derneklerin logolarının yer aldığı ve "Ortak Vicdanın Sesi" yazılı pankartın altında toplanan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri bir açıklaması yaptı. Ensar Vakfı'nın İstanbul Fatih'teki Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamayı Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Akbulut yaptı.

ENSAR VAKFI'NA DESTEK

Akbulut, Ensar Vakfı'yla ilgili iddiaları gündeme getirerek, "Yargıya intikal edilmiş bir olay dolayısıyla, içinde bulunduğumuz bu kuruma karşı da algı operasyonu yapılmaktadır. Bir şahsın suçu dolayısıyla bir kurumun karalanması asla kabul edilemez. Hukukun temel prensiplerine göre, suç ve ceza şahsidir. Her suçlu yaptığının cezasını çeker. Söz konusu menfur olay bahane edilerek, Ensar Vakfı'na yapılan kara propagandayı da kınıyoruz" dedi.

TÜRKİYE GÖNÜLLÜ TEŞEKKÜLLER VAKFI NEDİR? 

Adını ilk olarak Menderes, Özal ve Erdoğan'ı "demokrasinin yıldızları" diye sundukları gazete ilanlarıyla duyuran bu vakıf, 2010 referandumunda AKP'yle birlikte "evet" denmesi konusunda aktif çalışma yapmıştı. Her fırsatta AKP hükümetini destekleyen açıklamalar yapan vakıf, Hizbullah ve Hamas'la birlikte Uluslararası Kudüs Buluşması düzenlemişti. 

TGTV'nin çatısı altında Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı, Ensar Vakfı, Hilaliye Eğitim Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, MÜSİAD, Suffa Vakfı, ÖNDER, İsmailağa Camii İlme Hizmet Vakfı gibi pek çok vakıf ve dernek bulunuyor.