Suudi Konsolos'un konutu drone ve itfaiye ekipleri ile aranıyor

Polis, 'kayıp' gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkındaki soruşturma çerçevesinde dün ülkesine dönen Suudi Arabistan Başkonsolosu'nun evinde incelemelerde bulunuyor. Soruşturma sırasında polisin drone kullanması ve konutun bahçesindeki su kuyusunu incelemesi dikkat çekti.

Haber Merkezi

2 Ekim tarihinden bu yana haber alınamayan Cemal Kaşıkçı hakkındaki soruşturma sürüyor. Polis ekiplerinin incelemelerde bulunmak üzere dün Türkiye’den ayrılan Suudi Arabistan Başkonsolosu’nun konutuna geldiği kaydedildi. Dün gerçekleştirileceği açıklanan inceleme iptal edilmiş, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin ise incelemeden saatler önce ülkesine döndüğü öğrenilmişti.

11 kişilik Suudi inceleme heyetinin başkonsolosluğa ait konuta gelmesinin ardından polis ekipleri de konuta geldi. Başkonsolosun konutu, Suudi Arabistan Konsolosluğu'nun birkaç sokak yakınında yer alıyor.

DRONE VE İTFAİYE İLE ARAMA

Konutun üzerinde uçurulan olay yeri inceleme ekiplerine ait bir drone ile de aramalar gerçekleştirildi.  Konuta, arkasında bir su motoru ve jeneratör bulunan bir itfaiye aracı geldi. Ekiplerin konutun bahçesinde bulunan su kuyusunda inceleme yapacağı öğrenildi.

Cemal Kaşıkçı’nın kaybolduğu 2 Ekim tarihinin ardından konutundan çıkmadığı öne sürülen Başkonsolos’un görevden alındığı iddia edildi ancak bu yöndeki haberler daha sonra geri çekildi.

Associated Press haber ajansı dün yayınladığı haberde Türk yetkililere dayandırdığı bilgilere göre Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğüne dair kanıt bulunduğu öne sürmüştü. Bulunan kanıtın ne olduğu ve Türk yetkilinin ismi henüz açıklanmadı.