Susurluk'un 'derin' aşireti Bucak'ın önemli ismi Fatih Bucak AKP'den aday!

1996'da Susurluk kazasıyla ortaya dökülen "devlet-siyaset-mafya" üçgenindeki kirli ilişkilerle adı anılan Bucak aşiretinin ileri gelen isimlerinden Fatih Mehmet Bucak, 1 Kasım seçimlerinde aday olmak üzere AKP'ye başvurdu. Bucak 7 Haziran'da bağımsız aday olmuş, 15 bin oy almıştı.

Haber Merkezi

1 Kasım'da yapılacak seçimde Şanlıurfa'nın ileri gelen aşiretleri arasında yer alan Bucak aşiretinden Fatih Mehmet Bucak, AKP'den milletvekili aday adaylığı müracaatında bulundu.

7 Haziran'da seçimlere bağımsız olarak katılan ve 15 bin civarında oy alan Fatih Mehmet Bucak, bu kez tercihini AKP'den yana kullandı. Bucak, "Genel seçimlerde gönül isterdi ki AK Parti'nin çatısı altında olmayı, burada siyaset yapmayı istiyordum. Ancak o dönem bize nasip olmadı. Bugün buraya gelerek müracaatımızı yaptık. Bize en yakın parti AK Parti'dir ve burada olmaktan dolayı mutluyum" dedi.

DERİN AŞİRET: BUCAK 

3 Kasım 1996'da Balıkesir'in Susurluk ilçesinde meydana gelen trafik kazasıyla ortaya çıkan "devlet-polis-mafya" ilişkileri, o dönemde kamuoyunun gündemine Bucak aşiretini de getirmişti. Kaza sırasında Mersedes'te bulunan ülkücü çete reisi Abdullah Çatlı, polis okulu müdürü Hüseyin Kocadağ, Gonca Us ölmüş, Bucak aşiretinin reisi ve DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak ise yaralı olarak kurtulmuştu. O dönemde ülke gündemine gelen Bucak aşireti ve reisi DYP'li Sedat Bucak, pek habere, kitaba, araştırmaya konu olmuştu. Bucak aşireti-devlet ilişkilerinin, zamanın Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar ve OHAL Valisi Ünal Erkan ile çok samimi ilişkiler düzeyine ulaştığı, çeşitli raporlara yansımıştı. Ayrıca Bahçelievler katliamı ve Topal cinayetine adı karışan Haluk Kırcı, daha sonra Sedat Bucak'ın evinde saklandığını ve kendisine yeni bir kimlik hazırlandığını açıklamıştı.