Suriyeli göçmenlerin eğitimi müftülüğe emanet

Suriye Eğitim Derneği adlı kuruluş, İstanbul İl Müftülüğü’yle birlikte 14 camide 2 bine yakın Suriyeli çocuğa eğitim verildiğini açıkladı.

İstanbul’da 2 bine yakın Suriyeli öğrenciye camilerde eğitim veriliyor. “Suriye Eğitim Derneği” adlı kuruluşun müdürü Nesrin Kavarah, İstanbul İl Müftülüğü’yle birlikte “Fırsat Eğitimi” adı altında Suriyeli öğrencilere yönelik eğitime hazırlık programı yürüttüklerini açıkladı.

CAMİDE EĞİTİM

Suriyeli öğrencileri devlet okullarına hazırladıklarını söyleyen Kavarah, “Program kapsamında şu an 14 camide 121 Suriyeli öğretmen ile bin 833 öğrenciye eğitim veriyoruz. 7 Türk öğrenci de gönüllü olarak Türkçe öğretiyor. 8 ila 14 yaş arasındaki öğrencilerimize Türkçe, matematik, fizik, kimya dersleri veriyoruz. Bu dersleri ilk 4 ay Arapça, 4 ay da Türkçe veriyoruz. Bu sayede devlet okulundaki eğitime hazırlamış oluyoruz” dedi.

MÜFTÜ YARDIMCISI: TALEP OLURSA SAYIYI ARTIRIRIZ

İstanbul İl Müftü Yardımcısı Ahmet Bilgili de gereken desteği sağlamaya devam edeceklerini belirterek, “Çalıştırılan veya sokakta dilendirilen çocukların eğitimlerine kaldığı yerden devam edebilmelerine imkan sağlamak için bu programı başlattık. Temel derslerinin yanı sıra dini eğitim de veriliyor. Halihazırda Bağcılar, Zeytinburnu, Fatih başta olmak üzere 10 ilçede eğitimler sürdürülüyor. Talep halinde sayı artırılabilir” diye konuştu.