Somali'de servis aracına silahlı saldırı: Cemaat okulunun 2 öğretmeni hayatını kaybetti

Somali Mogadişu’da Gülen Cemaat’i okulunda görevli olan iki öğretmen bir okulun servis minibüsüne düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti.

Somali Mogadişu’da Gülen Cemaat’i okulunda görevli olan iki öğretmen bir okulun servis minibüsüne kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce düzenlenen saldırıda öldürüldü. Saldırıda, 4 öğrencinin de yaralandığı belirtildi.

Odatv'deki habere göre, Somali polis kaynakları, saldırıda yaralan Türkiye vatandaşlarının ülkede bulunan Türklerin çocukları olduğunu, öğrencilerin okul dönüşü saldırıya uğradığını bildirdi. Kaynaklar, yaralanan çocukların tedavi için Mogadişu'daki hastanelere kaldırıldığını ifade etti.

Fetullah Gülen'in videolarının yayınlandığı herkul.org'un editörü Osman Şimşek de saldırıyı Twitter hesabından doğruladı. Şimşek öldürülen öğretmenlerin fotoğrafını da paylaştı. Şimşek, 5 kişinin öldürüldüğünü ve 5 kişinin yaralandığını açıklarken, "Haince tuzak kurulmuş. İki öğretmenimiz, Somalili güvenlik görevlimiz, tercümanımız ve şoförümüz şehit olmuş. Üçü çocuk beş yaralımız var" ifadelerini kullandı.