Soma ve Ermenek Taner Yıldız’ı ‘mahcup etmiş’

Kayseri’de gazetecilerle bir araya gelen Enerji Bakanı, Ermenek ve Soma katliamları için “Bu, benim ve bakanlığımın mahcubiyetidir” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldız, bakanlığı döneminde en başarısız olduğu konunun Soma ve Ermenek’teki maden “faciaları” olduğunu söyleyerek, “Bu, benim ve bakanlığımın mahcubiyetidir” dedi.

BUNLAR DA ‘ÖVÜNÇ’ KAYNAKLARI!

Altı yıldır aynı koltukta oturan ve “istifa” kelimesinin anlamını bilmediği anlaşılan Bakan, 13 Mayıs 2014’te Soma’da 301 işçinin, bundan yalnızca 5 ay sonra, 18 Ekim 2014’te Ermenek’te 18 işçinin ölümüyle sonuçlanan iş cinayetlerini “mahcubiyet" nedeni olarak nitelerken, bakanlığının “övünç” kaynaklarını şöyle açıkladı: “Ancak iki nükleer santralin AK Parti döneminde ülkemize kazandırılması ve TANAP projesinin kazandırılmasıdır. Irak'taki çalışmalarımız da böyledir.”

‘KEDİLER’ YİNE TRAFOYA GİREBİLİR

Daha geçtiğimiz haftalarda tüm ülkede elektriklerin kesilmesine ilişkin halen tatmin edici bir açıklama yapamamış olan Bakan Yıldız, elektrik kesintilerinin Beyaz Saray’da bile yaşandığını savundu.

Daha önce seçimler sırasındaki elektrik kesintilerini trafoya giren kedilere bağlayan Yıldız, 7 Haziran’da elektrik kesintisi olup olmayacağı sorusuna, “Bunlar olabilir ama seçim güvenliğiyle ilgili 35 bin sandıktan hiçbirinde, 'oyumu elektrik kesildiği için sayamadım' diye tutanak tutulmadı. Hiç kimse başka bir şeyin arkasına sığınmayacak” yanıtını verdi.