Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre’de çatışma: 2 ölü

Şırnak Valiliği’nin dün 20.00’dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Cizre’de çatışmalar devam ediyor. Bugün çıkan çatışmalarda 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Dün Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Valiliğimizce Cizre ilçemizde saat 20:00'dan itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması ve bu esnada vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin herhangi bir zarar görmemesi için alınmıştır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve kamu düzeninin korunması için güvenlik kuvvetlerimiz çok dikkatli bir şekilde görevlerini ifa etmektedir” denildi. Kararın ardından ilçeye bütün giriş ve çıkışlar kapatıldı. Cep telefonu ve internet bağlantılarının da kesildiği ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

MAHALLELERDE ÇATIŞMA

Operasyonlar Nur, Yafes ve Cudi mahallelerinde yoğunlaşırken, barikat kuran bir grup polisin mahallelere girmesine engel olmak üzere zırhlı araçlara ateş açtı. Polislerin karşılık vermesiyle başlayan çatışmalar gün boyu aralıklarla devam etti.

VALİLİKTEN İKİNCİ AÇIKLAMA

Şırnak Valiliği öğle saatlerinde ikinci bir açıklama yaparak sokağa çıkma yasağının sürdüğünü söyledi. Açıklamada, “İlimiz Cizre İlçesi'nde vatandaşlarımızın huzur ve güvenini bozan, can ve mal güvenliğini tehdit eden ve roket, patlayıcı, uzun namlulu silahlarla saldıran bölücü terör örgütü mensuplarına ve bölücü terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcı, bomba, mayın düzenekleri yerleştirilerek oluşturulmuş hendek ve barikatların bertaraf edilmesine yönelik güvenlik kuvvetlerimizce yapılan çalışmalar titizlikle sürdürülmekte olup, bu çerçevede vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için sokağa çıkma yasağı devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

BELEDİYE BAŞKANI İMRET: 2 ÖLÜ VAR

Cizre’nin DBP’li Belediye Başkanı Leyla İmret, bir televizyon kanalına verdiği demeçte çıkan çatışmalarda 2 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Sokağa çıkanlara polisin yoğun müdahalesi olduğunu söyleyen İmret, mahallelerden haber alamadıklarını belirtti. İmret, “Bu çatışmalarda maalesef 2 kişinin öldüğü bilgisini aldık. Birçok yaralı var” diye konuştu.

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ise ilçeye gitmek istediklerini, ancak önlerinin kesildiğini söyledi. Şırnak Valisi ve Cizre Kaymakamı'na ulaşmaya çalıştıklarını belirten Leyla Birlik, "Savaş hali alınmış durumda. Özel Harekat polislerine askerlerde destek veriyor. İlçe tamamen sarılmış durumda” dedi.