Skandal teşhiste karar: Polislere hapis, vekil oğluna para cezası

Hatay'daki skandal teşhis olayına yol açan, milletvekili oğlu-polis kavgasına ilişkin dava karara bağlandı. Mahkeme Ak Parti Hatay Milletvekili'nin oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'na tehdit suçundan sadece para cezası, "seni sürdürürüm" diyerek tehdit edilen polis memuru Alper Atilla'ya 5 ay hapis cezası verildi.

Hatay Milletvekili’nin oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun tartıştığı polisleri teşhis etmesi için karakolda polislerin sıraya dizilmesi gündeme bomba gibi düşmüştü. 2012 yılının Temmuz ayında yaşanan olayın davası 2 yıl sonra sonuçlandı.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre Hatay’daki skandal teşhis olayına yol açan, milletvekili oğlu-polis kavgasına ilişkin dava karara bağlandı. Dörtyol 1. Asliye Ceza Mahkemesi, AKP Hatay Milletvekili’nin oğlu İstemi Kağan Türkoğlu’na tehdit suçundan sadece para cezası, “seni sürdürürüm” diyerek tehdit edilen polis memuru Alper Atilla’ya 5 ay hapis cezası verildi. Türkoğlu’nun avukatları yaptıkları savunmada, teşhis görüntülerinin polisler tarafından servis edilerek algı operasyonu yapıldığını iddia etti. 

'ALGI OPERASYONU YAPTILAR'
Davanın karar duruşması 23 Ocak’da yapıldı. Duruşmada, Uzun ve Türkoğlu’nun avukatları yaptıkları savunmada, basına yansıyan teşhis görüntüleriyle ilgili olarak, “Olaydan bir ay sonra kamera ve video kayıtları ile algı operasyonu yaratılmıştır. Yazılı ve görsel medyada müvekkillerime yönelik siyasi linç girişiminde bulunulmuştur. Türkiye’de başlatılan olaylarla ilgili olarak da ilk defa Dörtyol’oda yapılan şey aynı şeydir” değerlendirmesinde bulundu. 

SİYASİ BASKI VAR
Polis memurların avukatı Bedirhan Tuna Yıldız da olayda siyasi baskı bulunduğunu iddia ederek, “Müvekkilim Murat Emer’in 5-6 kez görev yeri değiştirilmiştir. Bu durum bile siyasi bir baskının göstergesidir” dedi. Savunmaların ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, Ömer Uzun’un “basit yaralamaya teşebbüs” suçundan beraatına karar verirken, “Basit tehdit” suçundan dolayı sadece 500 TL para cezasına hükmetti. Mahkeme daha sonra sanığın kişilik özelliklerini dikkate alarak verilen cezayı erteledi. 

6 AY HAPİS CEZASI
Mahkeme, sanık polis memuru Alper Atilla’yı tehdit suçundan önce 6 ay hapis cezası verdi, ardından cezayı 5 ay hapise indierek erteledi. Atilla’nın Ömer Uzun’a yönelik sözlerinde dolayı da hakaret suçu işlediği gerekçesiyle de 1500 TL para cezası verildi. Mahkeme bu cezayı da erteledi. Mahkeme, çevik kuvvet amiri Murat Emer’e hakaret ve tehdit suçlarında ise beraat kararı verdi. Hakaret suçu işlemekle suçlanan polis memuru Önal Uzun da beraat etti.