Silvan’da polis sağlık çalışanlarını darp etti

Silvan’da 112 Acil Servis’te görevli sağlık çalışanları, dün Diyarbakır’a hasta götürdükten sonra dönüş yolunda polisin saldırısına uğradı.

Haber Merkezi

Diyarbakır’ın Silvan İlçesinde 112 Acil Servis’te görevli üç sağlık çalışanı, polisin saldırısına uğradı.

Dün gerçekleşen olayda, 1 nolu acil ervis istasyonunda görevli 112 ekibi bir yaralıyı Silvan’dan Diyarbakır merkeze götürdü. Ekip dönüş yolunda, ilçedeki sokağa çıkma yasağı uygulaması nedeniyle yemek bulamayan Silvan Devlet Hastanesi’nde görevli arkadaşlarının yemek istemesi üzerine, arkadaşları için 10 adet lahmacun yaptırdı.

Dönüş yolunda Silvan’a yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Malabadi’den, yine acil tıp teknisyeni olan ancak ambulansta görevli olmayan, sivil kıyafetli iki arkadaşlarını da ambulansa alarak yola devam eden 112 ekibi, ilçeye yaklaşık 5 kilometre mesafede polis tarafından durduruldu.

İlçeye geri döndükleri sırada Silvan’a yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan Kocaköy mevkiinde mayın patlaması sonucu 23 askerin yaralanması nedeniyle polis ambulansı çevirdi. Ambulans aracında sivil kıyafetli iki çalışanı ve lahmacunları gören polis, ambulansın şoförü ve dört acil tıp teknisyenini "PKK’ye yardım etmekle" suçladı. Sağlıkçılara hakaretler yağdıran polis, kimlik kontrolü bile yapmadan silahın dipçiğiyle çalışanları darp etti ve gözaltına aldı.

Beş sağlık emekçisi bugün serbest bırakıldı. Olay Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve Silvan Devlet Hastanesi’ne de intikal etmesine rağmen, sağlık müdürlüğü ve hastane yönetiminin polisler hakkında herhangi yasal bir girişimde bulunmadığı öğrenildi.