Silopi'de mahalleye bomba atıldı: 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı

Silopi'de, İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan Şehit Harun Mahallesi'ne yönelik atılan bombalar sonucu Fatma Yiğit isimli yurttaş hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre atılan bombalar nedeniyle en az 4 yurttaş da ağır yaralandı.

DİHA'nın haberine göre, Şırnak'ın Silopi ilçesinde akşam saat 22.00 sularında Şehit Harun Mahallesi'nde bulunan İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan mahalle içerisine yönelik "bomba atar" diye tabir edilen silahlarla bombalar atıldı. Atılan bombalar, düştükleri sokak araları ile bazı evlerin bahçelerinde büyük bir gürültü ile patladı.

Yaşanan bu patlamalarda edinilen bilgilere göre en az 5 yurttaş yaralandı. Bombaların patladığı esnada bir sokakta bulunan Servet Cin, Hişyar Konur, Fatma Yiğit, Evin Harput ile ismi öğrenilemeyen bir yurttaş, vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Saldırıda yaralananlar, yakınları tarafından kendi imkanları ile Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Getirildikleri hastanede tedavi altına alınan yaralılardan Fatma Yiğit isimli bir kadın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak can verdi. Diğer yaralıların tedavisi ise sürüyor.

Öte yandan yaralıların getirildiği hastane de polis tarafından ablukaya alındı. 

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü' de twitter hesabından duyurduğu olayla ilgili olarak "Öldürmek için bu topraklarda var olanlar bilsinler ki bu halk size boyun eğmeyecek. Fatma Yiğit daha yeni evliydi. Tüm hayallerini çaldınız. hayatının baharında katlettiniz. Özge Can gibi Fatma Yiğit'ede sahip çıkın." ifadelerini kullandı.