Selvi, AKP'nin korkusunu yazdı: Ankara’nın eli yüreğinde

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi, Ankara'nın korkusunun dolardaki yükseliş ve İdlib operasyonu olduğunu vurgularken, 'Ankara’nın eli yüreğinde' dedi. Selvi'nin iddiasına göre, AKP, olası göçe karşı bu kez açık sınır politikası izlemeyecek.

Cihatçıların kontrolündeki İdlib'e yönelik operasyon hazırlıkları artarken, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi, konuya ilişkin bir köşe yazısı kaleme aldı.

AKP'nin İdlib operasyonu ve dolardaki yükselişi tetiklemesinden korktuğunu yazan Selvi, operasyonda AKP'nin açık sınır politikası izlemeyeceğini dile getirdi.

Selvi'nin yazısından bir bölüm şöyle:

Ankara’da iki şey dikkatle izleniyor.
1-Dolardaki yükseliş.
2-İdlib operasyonu.

Ankara’nın eli yüreğinde. Daha önce askeri sonuçları ile bakılan İdlib operasyonunun büyük bir göç dalgası, terör ve dolardaki yükseliş olarak Türkiye’yi vurmasından korkuluyor. 

Zaten ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğimiz bir sırada, sınırlarımıza yüzbinlerce mültecinin yığılması en kötü senaryo olarak görülüyor. Türkiye bu kez göçe karşı açık sınır politikası uygulamak yerine Suriye toprakları içinde tutmayı hedefliyor. Ama ne kadar başarabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve bölgemiz açısından tehlikeli sonuçlar doğuracak İdlib operasyonunu önlemek için 7 Eylül’de İran’da Putin ve Ruhani’yle masaya oturacak.