Şahin: Çınar saldırısı ile akademisyenlerin açıklaması bağlantılı

Mehmet Ali Şahin: Öğretim üyeleri çok yanlış yapmışlardır. Çınar saldırısı ile akademisyen açıklamaları arasında bağ var.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin çeşitli açılış ve ziyaretler için geldiği Karabük'te Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine ilişkin soruları yanıtladı. Öğretim üyelerinin "Teröre ve teröristlere destek çıktığını" iddia eden Şahin şimdi bunun hesabının sorulduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Devletimiz, 'çok iyi yaptınız mı' demeliydi bunlara? Terör örgütlerine sahip çıkıyorsunuz, onlara bir tek laf etmiyorsunuz ama terörle mücadele eden, şehit olan, gerekirse yaralanan güvenlik güçlerimizi adeta terörist olarak ilan ediyorsunuz. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve bu sözleşmeye dayalı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre fikir ve düşünce açıklama cezalandırılamaz. Ancak burada terör örgütlerine açıkça bir destek var. Bu destek açıklamasından sonra terör örgütlerinin Çınar’da karakolu ve emniyet birimlerinin kalmış olduğu lojmanları bombalaması, masum insan ve çocukların ölmesiyle bir irtibat kurulamaz mı? Buna 'yakın tehlike' der hukuk. Yapılmış olan terör saldırısıyla, teröristlere destek çıkan bu bildiri arasında bir illiyet bağı kurulamaz mı? Ben hukukçuyum. Bu açıklama yakın bir tehlikedir. Bu tehlike Çınar’da karakola saldırıya dönüşmüş. Dolayısıyla hiç kimse 'bu bildiriye imza atanlara destek oluyorum. Düşünce, fikir açıklaması bağlamında değerlendirilir' diyerek bu konuyu lütfen amacından saptırmasın."