Sabiha Gökçen'deki patlamaya karartma mı uygulanıyor?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gerçekleşen ve 1 temizlik işçisinin hayatını kaybetmesine neden olan patlamaya ilişkin hâlâ resmi bir açıklama yapılmadı.

Haber Merkezi

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gerçekleşen patlamanın nedenine ilişkin resmi bir açıklama yapılmaması tepki çekti.

Bir temizlik işçisinin hayatını kaybettiği bir işçinin de yaralandığı patlama sonrasında havan mermisi iddiası gündeme gelirken yetkililerin sessizliği sürüyor.

Patlamayı Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, "Yapılan ilk araştırma neticesinde birbirine yüzlerce metre uzaklıkta bulunan 3 farklı noktada, park pozisyonundaki 3 uçakta patlamadan kaynaklanan parça hasarlarının oluştuğu görülmüştür" derken "Sabiha Gökçen Havalimanında meydana gelen patlamaya ilişkin sağlıklı bir açıklama yapılmamasının ve kamuoyunun aydınlatılmamasının ardında basın yayın organlarına uygulanan bir karartma mı söz konusudur?" ifadelerini kullandı.

İlgezdi'nin Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinden bir bölüm şöyle:

 

Sabiha Gökçen Havalimanında meydana gelen patlamaya ilişkin sağlıklı bir açıklama yapılmamasının ve kamuoyunun aydınlatılmamasının ardında basın yayın organlarına uygulanan bir karartma mı söz konusudur?
Sabiha Gökçen Havalimanında meydana gelen olay bir terör saldırısı mıdır?
Zehra Yamaç’ın ölümüne ne sebep olmuştur?
Sabiha Gökçen Havalimanını çevreleyen güvenlik bölgesindeki tellerde terörist sızmayı işaret eden bulgulara rastlanmış mıdır?
Apron ve pistte bekleyen uçaklar ile iniş kalkış yapan uçaklara uzaktan yapılabilecek muhtemel saldırı tehdidine uygun alanların güvenliği nasıl sağlanmaktadır? Eğer havalimanına uzaktan bir saldırı gerçekleştirilmişse bu ciddi bir güvenlik açığı değil midir?
Olay yeri incelemesi tam yapılmadan, etrafa dağılan parçalar incelenmeden ve birbirinden farklı noktalarda bulunan uçaklara zarar veren şarapnel parçalarının pistte de bulunabileceği göz önünde bulundurulmadan her gün yüzlerce uçağın iniş kalkış yaptığı bir alanın uçuşlara açık tutulması insan hayatının riske edilmemiştir?