Polisten ilginç savunma: Göstericilerin can güvenliği için onları gözaltına aldık

Afyon’da 54 kişinin yargılandığı Gezi davasının ikinci duruşmasında tanık olarak dinlenen polis memuru Ş.K., göstericileri can güvenliğini sağlamak için gözaltına aldıklarını söyledi.

DHA

Haziran Direnişi'nde eylemcilere yönelik polis şiddetini protesto için CHP il teşkilatı, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve bu gruplardan bağımsız öğrencilerin, kentte sekiz farklı tarihte ve dört farklı yerde gösteri ve yürüyüş yapması nedeniyle açılan davanın ikinci duruşması, 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’ ve ‘trafiği tehlikeye düşürmek’ suçlamasıyla 54 kişinin yargılandığı davanın dünkü duruşmasında, olaylar sırasında görevli iki polis memuru da tanık olarak dinlendi.

Duruşmada savunma yapan sanıklardan  H.S., eylemler sırasında fotoğraf çekmek için dışarda bulunduğunu, göstericilere uzak bir yerden fotoğraf çektiğini anlattı. Biber gazlı müdahale sonrası gözatına alındığını aktaran H.S., çektiği tüm fotoğrafların bulunduğu CD’yi mahkemeye sundu.

Tanık olarak dinlenen polis memuru Ş.K. ise göstericilerin çevreye herhangi bir zarar vermediğini ifade etti. Göstericileri trafiği engelledikleri gerekçesiyle çembere aldıklarını söyleyen Ş.K., “Bu sırada çevredeki diğer bazı vatandaşlar, sanıklara tepki gösterdi. Biz göstericilerin can güvenliği için onları çembere aldık, gözaltına aldık” dedi