Polisin vurduğu Duman 'AK LGBTİ'yi yalanladı

Taksim'deki 13. Onur Yürüyüşü sırasında polis tarafından vurulan Sinan Önder Duman AKP'li olduğu iddialarını yalanladı. Duman'ın gözünü kaybetme tehlikesi bulunuyor.

13. Onur Yürüyüşü için Taksim'e gelen, polis saldırısı sırasında plastik mermiyle gözünden vurulan Sinan Önder Duman, "AK LGBTİ" adlı grubu yalanlayarak AKP'li olmadığını söyledi. Polis şiddetinin damga vurduğu Onur Yürüyüşü’nde yaralanan Sinan Önder Duman'ın tek gözünü kaybetme tehlikesi bulunuyor.

12 yıldır her sene olaysız bir şekilde düzenlenen yürüyüşün 13’üncüsü, hiçbir açıklama yapılmadan İstanbul Valiliği’nce son dakikada yasaklanmış, polis saldırıları sonucu birçok yurttaş biber gazı, TOMA’nın tazyikli suyu ve plastik mermiyle yaralanmıştı.

Kaos GL’den Yıldız Tar’a konuşan Duman, AK LGBTİ kurucularından Melih Meşeli’yi de yalanlayarak “Ben hiçbir zaman kendime AKP'liyim demedim. Benim birkaç arkadaşım bunu böyle yansıtıyor ancak hiçbir zaman AKP’ye oy da vermedim” dedi.

DAVACI OLACAK

Tek gözünü kaybetme riski bulunan Duman, “Bu duruma gelmeme sebep olan herkesten davacı olacağım. Polisin bu şekilde saldırması hiç de orantılı değil. Orada çocuklar da vardı. Ayırt etmeden saldırıyorlardı. Valilik kendisini haklı göstermek için her türlü haberi yapabilir. Sonuçta beni bu hale getiren onlar. Geçen yıl da Ramazan’dı ve hiç sorun yaşanmadı. Bunlar bahane” ifadelerini kullandı.