'Paralel çete Kılıçdaroğlu'nu MİT'e saldırtıyor'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "MİT, CHP'ye operasyon yapıyor" sözlerine "paralel çete, Kılıçdaroğlu'nu MİT'e saldırtmaya çalışıyor" şeklinde yanıt verdi.

Başbakan Davutoğlu, AKP genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu'nun MİT'e yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

Davutoğlu, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Kılçdaroğlu MİT nezdinde suçlamayı sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, 'Ben devleti daha iyi biliyorum' diyor. Elinizde bir belge varsa çıkartın dedik. İftiradan sonra 'Gazetelere bakın' diyor. Kılıçdaroğlu'nun demek ki gazete kültürüne bağlı devlet anlayışı var. Bir ithamda bulunuyorsunuz MİT müsteşarlığıyla ilgili ispat sizin üzerinize düşer. Hala rövanş peşindeler, çatı adayı kimler belirlediyse, dikte ettiyse şimdi MİT'e saldır diyorlar. Hani 7 Şubat'ta MİT müsteşarımıza yönelik komplo var ya, o hükümetimize dönüktü, devlete dönüktü. Siyasi istikrara yapılan komploydu. Hak ettiği cevabı aldılar. Cumhurbaşkanımız o dönem Başbakan olarak bir an bile tereddüt etmedi, müdahil oldu ve gerekli dirayetle Türkiye büyük bir badireden kurtuldu. Orada MİT müsteşarımızı hesaba çekemeyenler, şimdi anlaşılan o paralel çete Kılıçdaroğlu'na yeni tüyo, yeni malzeme vererek MİT'e saldırtmaya çalışıyorlar. Bunun arkasında başkaları da var. MİT'in son 4-5 yıl içinde yeniden yapılanmayla dış istihbaratta kazandığı kapasiteyi kıskanan dış mihraklar var. MİT öylesine köklü bir dönüşümden geçti ki, gidip brifing aldığımda da gördüklerimden de memnun oldum, artık Türkiye başka ülkelerin ajanlarının at oynattığı Türk istihbaratının ise tepki veremediği konumda olmayacak. Kılıçdaroğlu eline verilen notları okurken bunları gözden geçirmek lazım. Bir kez daha söylüyorum ciddi bir delil varsa ortaya koyar. MİT veya diğer kurumlarımızın hepsi millete hizmet eder.