'Özyeğin ve Şahenk'in bankası, Mehmet Şimşek'i istiyor'

Eski bakan Mehmet Şimşek'e, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin'den Dome Group'un başına geçmesi teklifi geldiği ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 24 Haziran sonrası görev verilmeyen Mehmet Şimşek'e, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin'den teklif geldiği ileri sürüldü.

Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker, Şimşek'e Dome Group'un başına geçmesinin teklif edildiğini yazdı.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

Şimşek’in bundan sonra kariyerini nasıl sürdüreceği tam olarak bilinmiyor ancak edindiğim bilgilere göre, Türkiye'nin önde gelen iki ailesi; Şahenk ve Özyeğin Mehmet Şimşek’e özel bir teklifte bulundu. İki Türk devi; Doğuş ve Fiba, Londra'da kurdukları Dome Group'un kaptanlığı için Mehmet Şimşek’i düşünüyor. Bilindiği üzere İngiltere'deki en büyük Türk sermayeli yatırım bankalarından birini geçen yıl Dome Group açmıştı. Dome Group'un açılışına o dönemki unvanlarıyla Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katılmış, kurdeleyi Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin ile birlikte kesmişlerdi.

***

Şimşek'in Ferit Şahenk ve Hüsnü Özyeğin'e ait İngiltere'deki Dome'un teklifine ne yanıt vereceğini bilmiyorum.