Osman Baydemir: Elimdeki kimlik kartı, AFAD'ın tesislerinde kalmış bir IŞİD militanına ait

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, "Elimde tutmuş olduğum kimlik kartı Akçakale'de AFAD'ın tesislerinde barınan ve kimlik kartı alan bir caninin, Kobani'deki katliama katılmış bir caninin üzerinden çıkan kimlik kartıdır" dedi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Kobani'de öldürülen bir IŞİD militanının üzerinden çıktığını söylediği bir kimlik kartını göstererek, "Elimde tutmuş olduğum kimlik kartı Akçakale'de AFAD'ın tesislerinde barınan ve kimlik kartı alan bir caninin, Kobani'deki katliama katılmış bir caninin üzerinden çıkan kimlik kartıdır" dedi.

Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa'nın "savaş yok orada. IŞİD teslim etti, devretti. Neden savaştan bahsediyorsunuz. O tiyatro sadece Kobani'de yaşandı. Tel Abyad'da o tiyatro yaşanmadı. Yani orada savaş yoktu, uluslararası koalisyon uçakları geldi, IŞİD çekildi devretti gitti" sözlerine Ahmet Hakan tepki göstererek "ölmedi mi insanlar Kobani'de. Nasıl tiyatro olur mu" demesi üzerine Baydemir "çok yazık sayın başkan çok yazık. Allah aşkına tiyatro demeyelim" ifadelerini kullandı.