Önseçimin başlamasından sonra Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2. bölgeden aday adayı olduğu İzmir'de 129 bin 107 partili, milletvekili adaylarını seçmek için ön seçime gitti. Oyunu kullanan Kılıçdaroğlu ise önseçim başladıktan sonraki ilk açıklamasını yaptı.

Bugüne kadar 9 kentte adaylarını örgüt denetiminde önseçimle, 7 kentte de merkez yoklamasıyla belirleyen CHP’de bugün 45 seçim bölgesinde önseçim yapılacak. Yaklaşık 900 bin CHP’li, 7 Haziran’da seçmenden oy isteyecek milletvekillerinin önemli bir bölümünü belirlemeye başladı. 

CHP'de gerçekleşen önseçimin başlamasının ardından İzmir 2. bölgeden adat adayı olan CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oy kullanmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den aday adayı olmasıyla CHP'nin İzmir'deki oylarının daha da artacağını belirterek "Bütün aday adaylarının aynı çalışmayı seçimlerde de yapması önemlidir. Milletin vekilinin millletin seçmesi önemlidir dedik. Bunu yapan tek parti CHP. 55 yerde önseçim yaptık, bugün 45 yerde yapıyoruz. Bu aslında demokrasinin ne kadar geşitiğini gösteriyor. Biz yeni bir anlayışı tekrar kazandırmak istiyoruz. Demokrasiyi savunun tek parti CHP'dir." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaoğlu yaptığı konuşmada örtülü ödeneklerle ilgili yorumlarını Salı günü yapacağını belirtti.