Ölüm madeninin turizmci sahibine, beş yıldızlı otel için arazi tahsis edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2009'da Bursa’da 19 kişinin ölümüyle sonuçlanan madenin sahibi Nurullah Ercan’a Özdere'de 120 odalı otel projesi için Maliye Bakanlığı'nın arazisini tahsis etti. Hazırladığı projeyi İzmir Valiliği'ne sunan Ercan, 5 yıldızlı "Von" isimli otel inşa edecek. Farklı kentlerde turizm yatırımları bulunan Ercan’ın 20’den fazla da maden ocağı var.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Menderes Özdere’de bulunan denize sıfır araziyi 5 yıldızlı otel projesi için Bien Yapı Ürünleri Sanayi Turizm Tic. A.Ş'ye tahsis etti. Şirket, projeyi İzmir Valiliği’ne sundu. Özdere’nin Göztepe Mahallesi’nde 120 odalı otel yapmayı planlayan şirketin, bakanlıktan 300 oda kapasitesine kadar izin aldığı belirlendi.

Ege'de Son Söz'den Fatih Yapar'ın haberine göre, şirketin gerçekleştireceği  “Beş Yıldızlı Von Hotels Özdere Projesi”nin mülkiyetinin arazisinin, Maliye Bakanlığı’na ait olduğu belirtildi. Toplam 16 dönüm alanda yapılacak otel projesinde 4 adet blok yapı bulunacak.

Tatil Köyü şeklinde yapılması planlanan projenin alanı 1/1000 Ölçekli İmar Planında “Turizm Yatırım Alanı” olarak, 1/100.000 Ölçekli İzmir-Manisa Çevre Düzeni Planında “Turizm Tesis Alanı” olarak tanımlanıyor. Projenin İnşaat aşamasında 80 kişinin çalıştırılması planlanırken, arazi hazırlama ve inşaat faaliyetlerinin 24 ayda tamamlanması düşünülüyor. İşletme aşamasında ise 300 personelin istihdam edileceği belirtiliyor.

ŞİRKET KİME AİT?

Proje dosyasına göre Bien Yapı’nın sahibi ve tek yetkili ismi Nurullah Ercan olarak görünüyor. Türkiye’nin önemli turizmcileri arasında gösterilen Ercan'ın Antalya Manavgat'ta Petro Club Tatil Köyü, Golden Coast Hotel ve Golden Beach Otel olmak üzere 3 tane 5 yıldızlı tesisi bulunuyor. Ercan’ın yine Petrokent Turizm A.Ş şirketi ile Ankara ve Abant'ta da birer otelin sahibi olduğu görülüyor. Kardeşleri Latif ve Ali Ercan ile birlikte Zonguldak, Gebze, Kütahya ve Aydın'da maden ocakları işleten Ercan’ın Kuzey Anadolu Madencilik A.Ş, Üçpınar Madencilik A.Ş ve Ercan Madencilik A.Ş adlı şirketleri bünyesinde 20’nin üzerinde adet maden ocağı bulunuyor.

MADEN FACİASIYLA GÜNDEME GELMİŞ, 5 YIL HAPSE MAHKUM EDİLMİŞTİ

Ercan kardeşler Türkiye’nin gündemine 2009 yılında Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Bükköy'de meydana gelen grizu patlaması ile gündeme geldi. Toplam 19 kişinin ölümüyle sonuçlanan dava uzun yıllar sürmüştü.  Şimdiki Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun, avukatlığını yaptığı Ercan kardeşler yargılama sonucunda 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.