ODTÜ'lü emekçiler kazandı

Kamu görevinden çıkarılma tehdidi nedeniyle 17 gün önce ODTÜ Rektörlüğü önünde direnişe başlayan emekçiler, dosyaların YÖK’ten geri çekileceğini bildirmesiyle direnişlerini sona erdirdi.

ODTÜ'de geçtiğimiz yıl aralık ayında maaş promosyonu ihalesinin yapıldığı günlerde Eğitim-Sen'in örgütlediği eylemlerin son günü olan 19 Aralık'ta yaşanan gerginlik nedeniyle haklarında soruşturma açılan 3 ODTÜ emekçisine kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilmiş, iki ODTÜ emekçisi de kamu görevinden çıkarılma talebiyle YÖK Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. 

Konuyla ilgili bir imza kampanyası düzenleyen aydın ve akademisyenler,rektörlüğün önünde çadır kurmuştu. direnişlerinin 17. gününde Eğitim Sen Genel Merkezi ile ODTÜ Rektörlüğü arasındaki görüşmenin ardından rektörlük yetkilileri yönetim kurulu kararı ile dosyaların YÖK’ten çekileceği belirtildi.

Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi örgütlenme sekreteri araştırma görevlisi Mert Kükrer ve Şube Denetleme Kurulu üyesi teknisyen Barış Çelik rektörlük binası önüne kurdukları çadırlarını bugün kaldıracaklar.