'O polisin yüzünü tanıyorum, o polisi bulacağım'

Polis kurşunuyla hayatını kaybeden Dilek Doğan için bugün cenaze töreni düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Doğan'ın annesi Aysel Doğan, "O polisin yüzünü tanıyorum. Cesaretleri yok karşıma çıksınlar. Devlete boyun eğmeyeceğiz. O polisi bulacağım" diyerek tepki gösterdi.

Sarıyer'de polis tarafından vurulan Dilek Doğan, dün yaşamını yitirmişti. Doğan için bugün Boğaziçi Cemevi'nde cenaze töreni düzenlenirken anne Aysel Doğan da bir konuşma yaptı.

Evrensel'in haberine göre, Aysel Doğan'ın konuşması şöyle:  “Cuma günü kızımı makineden çıkarmışlar. Kızım ölmüş herhalde dedim, doktor başını salladı. Sonra dışarı çıktık, bir şey olmadı dediler. Bütün gün bizi beklettiler. Oyaladılar, bizimle oynadılar. Yavruma ne süsü vermek istiyorlar bilmiyorum. O AKP polisi her şeyi yapar. ‘Sen öldür gel be karartırım diyor’ o adam. Ben onun kirli parasıyla büyütmedim çocuğumu. Kuru ekmekle büyüttüm. Benim çocuğumu evime gelip de vuracak bir hakkı kimse vermez ona. Onu yapamazdı ben bilemedim. Beni vururdu onu vuramazdı bilemedim. Yavrum önüne duramadım senin. Öpmeye kıyamazdım ben onu. O çıksın karşıma niye yapmış söylesin. İçeri atlamasıyla silahın patlaması bir oldu. Havaya ateş etti sandım. Çocuğuma gitmiş. Bir de baktım ayağımın önüne düştü yavrum. Aramaya başlayacaklardı. Kadın polis bekliyorlardı. O anda hızla geldi girdi içeriye vurdu çocuğumu. Ben onun yüzünü tanıyorum. Getirsinler. Getirmezler, o cesaret onlarda yok. Korktular panikledi kaçtılar. Cesaretli insan onu yapmaz. Bu yavruya kıymaz. Yatağından kalkan ceylana kıymaz kimse." diye konuştu.