O eski halinden eser yok şimdi: Davutoğlu'ndan 'kıskanmasınlar' mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerek gördüğü zaman Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceğini belirtirken, "kıskanmasınlar" dedi.

Bakanlar Kurulu'na Erdoğan'ın başkanlık ettiği gün basına yansıyan fotoğrafları dalga konusu olan Başbakan Davutoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "kıskanmasınlar" dedi.

Partisinin haftalık Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

'EVET TEVHİD BİRLİKTİR'

Bu vatanın bu evlatları arasına nifak sokulmasına izin vermeyeceğiz. Rahatsız olanlar çıktı. Albayrağa tevhid bayrağı dendi. Evet tevhid birliktir. O bizim sembolümüz olduğu kadar Alparslan'ın sembolüdür, Osmanlı'nın sembolüdür. Milliyetçilik özgürlükçülük ancak ve ancak bu ülkenin sembolünü yüceltmekle olur.

AB, TÜRKİYE ÇOK GÜÇLÜ DİYE İSTEMİYOR

Avrupa Birliği bizim için stratejik bir hedeftir. Öyle ya da böyle herkesin bilmesini istediğimiz bir gerçek var. Türkiye Avrupa Birliği'nin öncüsü olacak, Avrupa kıtasının geleceği de biz olmadan yazılamaz. Çok iyi hatırlıyorum 2002'de iktidara geldiğimizde Avrupa'da şu konuşulurdu biz de bu tezi çürütmeye çalışırdık. Türk ekonomisi çok zayıf, AB'ye girerse bize yük olur deniyordu. Şimdi şu konuşuluyor 12 yıl geçti Türk Ekonomisi çok güçlü şimdi AB'ye girerse nasıl hazmedeceğimizi bilmiyoruz. İster alsınlar ister almasınlar biz güçlü olmaya devam edeceğiz. Eğer AB bir gün küresel güç olacaksa bunun yolu Türkiye'den geçer. Bunun geleceği Türkiye'de Ankara'da İstanbul'da yazılır. Bilsinler ki Türkiye AB üyesi olursa AB hiç bir şey kaybetmeyecek. Ama Türkiye AB üyesi olmazsa da bu yolunda devam edecek.

ÜLKEMİZE YÖNELİK KARA PROPAGANDA YAPILIYOR

Hedefimiz şuydu Gezi provokasyonu ile başlayan ve 1,5 yıldır ülkemize dönük tam bir kara propganda faaliyeti yapılıyor. Bunun üzerinden Türkiye'nin başarı hikayesi gölgelenmek isteniyor. Biz de dünyada seferberlik ilan ediyor ve Türkiye'nin başarısını herkese göstermeye devam edeceğiz. Bunların arkasında aslında İslam Dünyası'nda tek başarı hikayesi olan AK Parti'yi karalama düşüncesi var. İstiyorlar ki İslam Dünyası terörle anılsın. İslam Dünyası'nda kardeşlik için mezhep ayrımcılığına karşı İslam Dünyası'nın barış selamını dünyanın her yerine iletmeye devam edeceğiz.

BAKANLAR KURULU VE ERDOĞAN
Cumhurbaşkanımız Bakanlar Kurulu'na başkanlık etti. Cumhurbaşkanımız ile tam bir uyum içindeyiz ve bunun bozulmasına hiç bir şekilde izin vermeyiz. Bizim siyasetimiz vefa siyasetidir, bir dava kapsamında hareket ederiz. Biz bütün bu kadrolar olarak yola birlikte çıktık ve istikametimiz de bellidir. Cumhurbaşkanımızın bakanlar kuruluna ihtiyaç hissettiğinde başkanlık yapması anayasal yetkidir ve daha önce de yapılmıştır. Cumhurbaşkanımızın bizimle bu kadar yakın olmasından daha doğal bir şey yok. Kıskanmasınlar. Kimse her hangi bir şekilde Cumhurbaşkanımız ile benim aramda ihtilaf çıkacağı ve kriz oluşacağı onlara alan açılacağı umuduna kapılmasınlar. Buradan herhangi bir şekilde siyasi istismar konusu çıkarmaya sakın sakın kimse yeltenmesin