NATO: Türkiye'yi savunmak için asker yollamaya hazırız

NATO tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın sınır ihlallerinin ardından örgütün Türkiye'yi savunmak için asker yollamaya hazır olduğu duyuruldu.

Dış Haberler

Reuters'in haberine göre, NATO, Türkiye'yi savunmak için asker göndermeye hazır olduğunu duyurdu. Rusya'nın sınır ihlallerinin ardından gelen açıklamada, NATO'nun müttefiklerini savunmaya hazır olduğu bildirildi.

NATO'nun kapasitesini ve becerisini artırdığı duyurulurken, Türkiye'nin güneyine kuvvet yerleştirilebileceği söylendi. NATO'nun Suriye kaynaklı uluslararası çatışmaların artmasından çekindiği öne sürülürken, İkinci Dünya Savaşı'ndan beri ilk kez ABD ve Rusya uçaklarının aynı ülke üzerinde operasyon yaptığı belirtiliyor.

ABD'nin Rusya'nın Suriye'deki harekatından rahatsız olduğu bilinirken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Suriye için "siyasi çözüm" ve "geçiş" hükümeti olması gerektiğini öne sürüyor.

Avrupa Birliği içerisinden liderler de Rusya'nın hamlesinden rahatsızlıklarını belirterek, Rusya'nın Suriye'deki durumu "daha tehlikeli" yaptığını iddia ediyorlar.