MYK sonrası Beşir Atalay'dan açıklamalar

Beşir Atalay, AKP MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

AKP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında konuşuyor. AKP'nin bütün seçim bölgelerinde seçime katılacağını söyleyen Atalay, "3 Eylül'e kadar aday adaylığı başvuruları tamamlanmış olacak. Aday olacak kamu görevlilerinin 31 Ağustos Pazartesi akşamına kadar istifa etmesi gerekiyor. Erkek adaylar 5 bin lira ödeyecek, kadın adaylar 2 bin 500 lira ödeyecek, engelli aday adayları ise ödeme yapmayacak" dedi.

Beşir Atalay, "Aday adayları herhangi bir il başkanlığımıza başvurularını yapabilirler. Partiler YSK'ya 18 Eylül gününe kadar aday listelerini bildirmiş olacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Geçici Bakanlar Kurulu'na yönelik eleştirilerine de yanıt veren Atalay, "Bu bir koalisyon hükümeti değil. Bu bir AK Parti hükümeti de değil. Sayın Bahçeli epey çelişkili tutumlar içinde. Doğrusu zor bir durum da yaşıyorlar. Onları mazur da görmek lazım bugünlerde telaşlı ve aşırı hakaret içeren yorumlarından dolayı" dedi.

'SEÇİM STARTI KONGRE'

AKP Kongresi hakkında da bilgi veren Atalay, "Kongre konusunda sorun yok, bütün birimlerimizle kongreye hazırlanıyoruz. Kongremiz bir anlamda seçim startımız da olacak. İlk mesajlarımızı bu kongremizde vermiş olacağız" diye konuştu.

3 DÖNEM KURALI

"3 dönem" kuralıyla ilgili bir düzenleme yapıldığına dikkat çeken Atalay, "25. dönemde aday olmayanlar 26. dönemde başvurabilecekler. Bu kısa sürede 3. dönem olmuş olanlar da yine adaylık için başvurabilecekler. Kural tamamen kalkmıyor ama böyle bir düzenleme yapılmış oluyor" dedi.