Mutlu Kaya'yı vuran Veysi Ercan'dan zeka küpü savunma: Mermiler ona isabet etmiş

19 yaşındaki Mutlu Kaya'yı başından silahla yaralayan Veysi Ercan, "Mermiler ona isabet etmiş" sözleriyle kendini savundu.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde 19 yaşındaki Mutlu Kaya'yı silahla vurarak ağır yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan 26 yaşındaki Veysi Ercan ilk duruşmada, "Ateş ederken Mutlu'yu görmedim. Mermiler ona isabet etmiş" dedi.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde 18 Mayıs günü uğradığı silahlı saldırıda başından ağır yaralanan Mutlu Kaya'yı hedef alan Veysi Ercan'ın 'Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılamasına başlandı.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Veysi Ercan katılırken, Mutlu Kaya ise hastanede yattığı için katılmadı. Duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Remzi Atalay da katılırken, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Dayanışma ve Uygulama Merkezi adına avukat Serap Erkuş davaya katılma talebinde bulundu.

ZEKA KÜPÜ SAVUNMA
Duruşmada ilk kez ifadesi alınan tutuklu sanık Veysi Ercan olayın anlık geliştiğini ve Kaya'nın kendisine hakaret ettiği iddiasında ısrar ederek "Mutlu bana, 'Geri zekalı yavaş olsana, dengesiz hayvan' diye hakaret etti. Kardeşi ve arkadaşı yanında olduğu için moralim bozuldu. 'İşin ne, orada bekle geri zekalı' şeklinde sürekli hakaret ediyordu. Evlerinin ışıkları kapalıydı. Ancak Mutlu gelmiyordu ve hakaret ediyordu. Ben oraya kadar sırf morali bozuk olduğu için gittim. Ben de sinirlendim ve eve doğru ateş ettim. Işık kapalıydı ve ateş ederken Mutlu'yu görmedim. Mermiler ona isabet etmiş. Kızdığım için evin kapısına sıktım" dedi.